Hirdetés
Forrás: euronews

a a hét hátralévő részében sem csökken a hőmérséklet, akkor az idei lesz a legmelegebb és legszárazabb július Franciaországban 1959 óta.

Ez már nem csak a mezőgazdaságot érinti érzékenyen, hanem a városokban lakókat is. Alig maradt olyan francia megye, ahol ne rendeltek volna el valamilyen vízfogyasztási korlátozást. A legtöbb helyen locsolni és medencézni tilos, de délen és az ország középső részén már a fürdővizet is be kell osztani. Sokan a nyilvános kutakhoz járnak megtölteni palackjaikat.

Egy ardechei asszony arra panaszkodott, hogy már a vécét sem merik leöblíteni csak úgy és többen próbálnak ugyanazzal a vízzel lezuhanyozni.

Az extrém kevés csapadék miatt a növényzet is kiszáradt és így megnőtt a bozóttüzek esélye. A francia hatóságoknak 12 napba telt, mire sikerült megfékezniük a Gironde körül kialakult tüzeket. 20 ezer hektárnyi erdőt azonban már nem tudtak megmenteni.

A sziszifuszi munka sosem ér véget. Kedden a Földközi-tenger vidékén csaptak fel a lángok, eddig 1000 hektárt felperzselve. Bár a helyszínen már több mint 100 tűzoltó dolgozik, egy nap alatt még nem tudtak komoly eredményt elérni. Annak ellenére, hogy a kitelepítést még nem rendelték el, sokan már önként elhagyták otthonaikat.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás