A rovat kizárólagos támogatója

Fekete betűkkel íródik a magyar történelembe 2012 december 17.- , az a nap, amikor a kormánypárti országgyűlési képviselőket lelkiismeretük ellenére kényszerítették az Alaptörvény módosításának megszavazására. 47 gazda köszönetet mondott Ángyán Józsefnek, és magukra vállalta a büntetést. Nyílt levelükhöz bárki csatlakozhat.

Ángyán József volt az egyetlen kormánypárti képviselő, aki a fenyegetések ellenére lelkiismerete és legjobb tudása szerint nem szavazta meg az Alaptörvény 3. módosítását, melynek „integrált mezőgazdasági termelésszervezésre” vonatkozó része ellentétes a Nemzeti Vidékstratégiával és a gazdákat kiszolgáltatott helyzetbe taszító folyamatokat indít meg.. „ A szavazást követően a FIDESZ frakciója 250 ezer Ft-os pénzbüntetésre ítélte Ángyán Józsefet. Az értesítést tartalmazó levelében a frakcióigazgató, Balla György, majd későbbi nyilatkozataiban Rogán Antal frakcióvezető is lényegében elismerte, hogy a frakció minden tagjára vonatkozó kötelező támogató szavazást rendelt el e tárgykörben.

Az Élőlánc Magyarországért január közepén az Alapvető Jogok Biztosához fordult az Alaptörvény e módosítása ügyében, mely álláspontjuk szerint alkotmányellenesen került elfogadásra. A Váralja Szövetség pedig nyílt levélben kérte Ángyán Józsefet, hogy a törvénytelenül kiszabott büntetést ne fizesse ki.

47 gazda nyílt levélben mondott köszönetet Ángyán Józsefnek rendíthetetlen kiállásáért. A levél aláírói vallják, hogy Ángyán József értük – a gazdák és a vidék érdekében – fordult szembe a frakcióvezetés utasításával, ezért a büntetést magukra vállalják. A szakpolitikust támogatásukról biztosító nyílt levelüket tegnap személyesen adták át Gödöllőn a volt államtitkárnak.
 


A gazdák nyílt levele:

Családi, helyben lakó gazdálkodók az alábbiakban nyilvánítjuk ki szándékunkat, elvi es anyagi kiállásunkat dr. Ángyán József képviselő úr mellett.

Anyagi vonatkozásban vállaljuk a Képviselő Úr 250.000 Ft-os büntetésének megfizetését. Köszönjük Neki a következetes és meg nem alkuvó magatartását a parlamentben és a nyilvánosság előtt. Nem önös célért szólt – ezt mutatja a képviselőháznak beterjesztett számtalan módosító javaslata is, melyek elérhetők és megtekinthetők az országgyűlés honlapján.

Az új földtörvény tervezete szögesen ellentmond a FIDESZ választási, majd kormányprogramjában meghirdetett nemzeti vidékstratégia agrár- és vidékpolitikai elveivel. Nem kívánunk szakmai elemzést írni a készülő földtörvényről, ezt dr. Ángyán József számos felszólalásában megtette. Meggyőződésünk, hogy a falu, a vidék tönkretétele fog megtörténni, ha elmarad vagy csorbul az Ő nevével jelzett nemzeti agrár- és vidékpolitika végrehajtása. Meglátásunk szerint nem csak a családok és faluközösségek élete, hanem a nemzet
sorsa, és annak jövője is a tét.

Az ügy mellett kitartó gazdálkodók:
47 gazda eredeti aláírásával

A levélhez csatlakozni lehet a gazdak2013@gmail.com e-mail címen. A kezdeményező gazdák a csatlakozóktól anyagi hozzájárulást NEM kérnek, a büntetés átvállalását az aláíró gazdák vállalták, a csatlakozóktól csak egyetértésüket, támogatásukat kérik.

A témához kapcsolódó cikkeink >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás