Hirdetés

Az organikus módon, vegyszerek nélkül termesztett kukoricában és a vetőmagokban is találtak génszennyezett DNS-t – áll az IFOAM- nak, a Biotermelők Nemzetközi Szövetségének legfrissebb közleményében. A biotermelők számára tiltott a génmanipulált növények és vetőmagok használata, ennek ellenére a biokukoricában és más gabonafajtában is találtak génmanipulációra utaló jegyeket.
A biotermékek szigorú ellenőrzésen mennek át, a génszennyezés mégis elérte az amerikai biokerteket is – áll a közleményben, amit egy környezetvédő juttatott el szerkesztőségünkbe. Valószínű, hogy a szennyezés a virágporral jutott be a kukoricába, de az is lehetséges, hogy a vetőmag volt génszennyezett. Az amerikai fogyasztók tiltakoznak, hiszen egyre kevésbé érvényesül az a joguk, hogy génmanipulációtól mentes, tiszta élelmiszert vásárolhassanak és fogyaszthassanak.
A Biogazdálkodók Nemzetközi Szövetsége arra hívja fel a kormányok és a törvényhozó intézmények figyelmét, hogy az egész világon azonnal tiltsák be a génmanipuláció használatát a mezőgazdaságban és élelmiszertermelésben. A szervezet a génszennyezésért a géntechnológiai ipart teszi felelőssé.

2001 0320

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás