A rovat kizárólagos támogatója

A Tisza állapotának felmérését végző kutatóhajó útnak indításával kezdi meg munkáját a Greenpeace Magyarországon, miután a napokban megnyitotta itteni irodáját.

Az 1971-ben egy kísérleti atomrobbantást ellenző csoportból alakult nemzetközi zöldszervezet 1975-ben a szovjet bálnavadász hajók, később egyebek között a bébifóka-vadászat, az atomhulladék tengerbe helyezése, majd a Rainbow Warrior nevű kishajóval a francia atomkísérletek ellen tiltakozott; ezt a hajót 1985-ben az új-zélandi Auckland kikötőjében a francia titkosszolgálat felrobbantotta. Az 1990-es években főleg a vegyipari és az olajipari környezetszennyezés váltotta ki a szervezet látványos tiltakozó akcióit. Cégektől a Greenpeace nem fogad el pénzt, több mint 100 országban élő 2,6 millió szimpatizánsától és alapítványoktól közel 140 millió dollár adományhoz jutott 2000-ben. A magyar iroda költségeit a bécsi kelet-közép-európai központ teremti elő. Ugyancsak a regionális keretből finanszírozzák a jövő héten kezdődő, a külföldi Tisza-szakaszokkal együtt várhatóan két hónapig tartó mintavételt, a víz minőségét az angliai Exeter Egyetem kutatólaboratóriumában fogják értékelni.
***************************nyitóbuli1k.jpg
nyitóbuli1k.jpg
Megnyílt a Greenpeace Közép- és Kelet-Európai regionális irodája. Magyarország fontos szerepet játszik a nemzetközi civil szervezet jövőbeni környezetvédelmi akcióiban, ezért is került sor a budapesti központ megnyitására. Az iroda címe: 1053 Bp. Fehérhajó utca 12-14 1 em. 7.
Tel/fax: 266-7776
www.greenpeace.hu

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás