A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Hamarosan újrahasznosított étolajjal mennek majd a velencei vízibuszok. Az AVM közlekedési vállalat egyúttal bejelentette, hogy a jövőben a hibrid üzemű vaporettók alkalmazására helyezi a hangsúlyt.

Az olaszországi Velencében kísérletképpen újrahasznosított étolajjal kevert dízel üzemanyaggal közlekednek majd hét hónapon keresztül a városi tömegközlekedést bonyolító vaporetto vízibuszok. A város, az Eni energiaszolgáltató vállalat, az AVM tömegközlekedési vállalat és a Veritas köztisztasági vállalat megállapodtak, hogy április elejétől hét hónapon keresztül használják majd a vaporetto vízibuszok a kísérleti üzemanyagot. 

Az újrahasznosított étolajat vendéglátóipari és háztartási hulladékból nyerik ki és 15 százalékban keverik a dízel üzemanyaghoz. Az alapanyagul szolgáló hulladék étolajat a Veritas szállítja és az Eni Porto Marghera finomítója dolgozza fel. Az Eni 5,1 ezer tonna étolajjal kevert dízel üzemanyagot szállít majd az AVM tömegközlekedési vállalatnak.  Az AVM közlekedési vállalat egyúttal bejelentette, hogy a jövőben a hibrid üzemű vaporetto vízibuszok alkalmazására helyezi a hangsúlyt.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás