Hirdetés

A pálinkák roppant népszerű italok hazánkban, nem véletlenül számítanak nemzeti italnak. Mi, magyarok annyira szeretjük, és annyira büszkék vagyunk a pálinkánkra, hogy ha külföldi vendéggel, turistával találkozunk, vagy külföldre megyünk vendégségbe, akkor előszeretettel viszünk belőle és kóstoltatjuk meg a külföldi személyekkel.

Nem csak fogyasztani, főzni is szeretünk

Nem csak a pálinkának, de a pálinkafőzésnek is nagy hagyománya van Magyarországon. Sokan azzal a szánt szándékkal termesztenek otthon gyümölcsöt, hogy az végül a cefrében kössön ki. Nehéz megmondani, hogy vajon a lekvárkészítés vagy a pálinkafőzés céljából termesztenek otthon több növényt. Igaz, volt időszak, amikor tilos volt otthon pálinkát főzni, de annak az időszaknak pár éve már vége lett.

Hagyomány és innováció a palackban

A Panyolai pálinka egyedi íze már egy korty után megjutalmazza a fogyasztót a friss gyümölcsök zamatával. A Panyolai pálinka egy tipikus hazai termék, a hazai szót ebben az esetben a lehető legpozitívabban kell érteni. Minden egyes korttyal egy gondosan, nagy odafigyeléssel előállított, elhivatottsággal és hozzáértéssel készített italban lehet része a fogyasztónak. 

Amennyiben felkeltette érdeklődésedet a Panyolai pálinka, akkor mindenképpen érdemes szétnézned a Prémium Italnagykereskedés Online webáruházában. 

Hagyományos recept alapján készítik, a készítésnél figyelembe vett utasítások és iránymutatások már évszázadokkal ezelőtt is léteztek, a történelem során generációról generációra szálltak.

Természetesen a gyártás technológiája korszerűsödött azóta, haladt a technika fejlődésével, ez ugyanis a legtöbb esetben elkerülhetetlen, viszont csak olyan mértékben voltak hajlandóak korszerűsíteni, hogy az ne menjen a hagyományos eredeti receptúra kárára, azt nem voltak hajlandóak feláldozni. Ennek köszönhetően a Panyolai pálinka nem egy olyan ital, amire nosztalgikusan gondol az ember, mert eljárt felette az idő, hanem a XXI. században is létező, hagyományos receptúra alapján, modernizált gyártási körülmények között készített, igazi magyar termék.

A Panyolai pálinka egy kiváló példája annak, hogy ötvözni lehet a családi hagyományokat, a klasszikus recepteket a modern gyártási technológiákkal, a technológiai innovációkkal, ráadásul azt is ki lehet jelenteni, hogy a klasszikus és a modern dolgok kiegészítik egymást.

A pálinka fogyasztása és szervírozása 

Mi, magyarok előszeretettel fogyasztjuk a pálinkát ünnepléskor, családi vagy éppen baráti összejöveteleken. Ennél fogva a pálinka mindig aktuális, soha nem rossz választás. Egy üveg Panyolai pálinka beszerzése vendégség előtt biztosan nem rossz döntés, illetve ajándéknak is tökéletes.

A szervírozása klasszikus röviditalos pohárban illendő, az adagolás pedig vérmérséklettől függ, viszont azt fontos leszögezni, összekeverni üdítőitallal egyáltalán nem ajánlatos.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás