A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI
A hőség veszélye miatt mára még több területre adott ki másodfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ma nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztás van érvényben. Emellett az UV-B sugárzás is az egész országban eléri a nagyon erős szintet.

Arra is figyelmeztettek továbbá, hogy ma az UV-B sugárzás is az egész országban eléri a nagyon erős szintet. A minimumok az előrejelzés szerint általában 15 és 21 fok között alakulnak, de a hidegre érzékeny részeken 11-14 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között valószínű. A hőség miatt Vas, Zala, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére elsőfokú, az ország többi területére másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése hétfő délután kettőre – forrás: met.hu

A meteorológiai szolgálat és az országos tisztifőorvos hőség miatti figyelmeztetésének különböző kritériumai vannak. Az országos tisztifőorvos három fokozatot rendelhet el, döntése értelmében most hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztás lesz érvényben.

Nem mindegy, mikor és mennyi időt töltünk a tűző napon

Kapcsolódó anyagok:

Mielőtt leégnél – amit az UV sugárzásról tudni kell

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás