A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: zöld HVG

Tömegesen viszik vissza a menhelyekre a karantén alatt vett állatokat Nagy-Britanniában. Sokan úgy tesznek, mint ha az utcán találták volna az állatokat, így ugyanis az intézmény nem utasíthatja vissza őket.

Roham indult meg a brit állatmenhelyekre, de nem olyan, amit szeretnének – írja a The Guardian. Rendkívül sokan viszik ugyanis vissza azokat az állatokat, amelyeket a karantén alatt fogadtak be vagy vásároltak.  A menhelyeken dolgozók arról számoltak be a lapnak, sokan úgy tesznek, mint ha az utcán találták volna az állatokat, így ugyanis az intézmény nem utasíthatja vissza őket.

A karanténkötelezettség időszakában 3,2 millió állat került új gazdához az országban, közülük sokakat az interneten vásároltak úgy, hogy nincs chipjük, és az eladójuk elhallgatta, milyen egészségügyi problémájuk van.

Magyarországon az egyik debreceni menhely vállalta fel a döntést tavaly ősszel, hogy nem ad örökbe kutyákat. Azt tapasztalták ugyanis, hogy az érdeklődők többsége csak azért akart elvinni kutyát tőlük, hogy mentességet kapjon a kijárási tilalom alól.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás