A rovat kizárólagos támogatója

Az elmúlt három hónapban tömegesen dobják ki állataikat az emberek a rosszabbodó anyagi és élethelyzetre hivatkozva. A menhelyek telítettsége országosan 400 százalék. Fogadj örökbe egy mentett állatot – kéri Rádi Károly, a Motorokkal az Állatokért Mozgalom alapító-vezetője.

“Azt szeretném kérni minden tagunktól, támogatónktól, és jóérzésű, állatszerető magyar embertől, hogy tekintettel az előttünk álló pokolian nehéz télre, fogadjon örökbe egy mentett állatot! – Ezzel a felhívással fordult a nyilvánossághoz Rádi Károly sarudi üzletember, repülőgép pilóta, és állatvédő aktivista, a Motorokkal az Állatokért Mozgalom alapító, vezetője, aki szerint sokan sajnos még mindig nem érzékelik, hogy milyen katasztrófális időszak következik az állatmenhelyek, az állatmentők, és a gazdátlan állatok számára Magyarországon.

Mint azt korábban írtuk: amellett, hogy a nehéz anyagi körülmények miatt sokan úgy döntenek, lemondanak kedvenceikről, az örökbefogadási kedv is erőteljesen lecsökkent. Összességében rossz irányba haladunk. Tárgyaknak tekintették eddig is az állatokat, és ez ma csak fokozódik.

A többek között Tisza-tavi idegenforgalmi, hajós és repülőgépes vállalkozást üzemeltető Rádi úgy fogalmazott: “miközben sokan, és sajnos a média egy része is azzal van elfoglalva, hogy melyik luxusétterem zár be ideiglenesen, ahová a jövőben nem tudnak majd elmenni 40-50 ezer forintért ebédelni, vacsorázni, sokan bele sem gondolnak abba, hogy jelenleg minden jómódú embernek inkább azt kellene elhatároznia: ezentúl fine dining luxus helyett, egy főzeléket, pizzát, burgert, vagy éppen lángost ebédeljen és ennek, valamint a luxusétterem árának különbözetével, akár egy-egy mentett állat többheti ellátását támogassa.

Rádi Károly szerint érzéketlen cinizmus ebben a helyzetben azokat a luxus tevékenységeket siratni, amelyek nélkül egyébként nagyszerűen lehet élni, miközben nem tudomást venni például a menhelyek, és civil állatmentők emberfeletti küzdelméről.

Rádi Károly a Motorokkal az Állatokért Mozgalom alapító vezetője

Rádi Károly szerint a hazai motoros társadalom eddig is példamutatóan vette ki a részét a szegények, az elesettek,  betegek és a rászoruló állatok támogatásából, de szerint most ezt még tudatosabban és rendszeresebben kell megtenni. Rádi példaként említette: legutóbb a Kápolnai Macskaárvaháznál járt, ahová egy luxusétterembeli egyszemélyes ebéd árának összegében vitt állateledelt. Kiderült: ez mintegy tíz mentett macska egy heti étkezését fedezi, így nyilvánvaló, hogy minden jóérzésű ember luxusétterem helyett inkább ilyen és ehhez hasonló célra fordítja a pénzt ebben a helyzetben.

Rádi Károly elmondta: nem kíván tanácsot adni, javaslatot tenni, hogy melyik állatvédő szervezetet támogassák a követőik. Úgy fogalmazott: lehet ez kicsi vagy nagy állatvédő civil szervezet, vagy akár egy rendszeresen állatokat mentő civil, de akár egy kóbor állatokat rendszeresen etető nyugdíjas néni vagy bácsi is.

– A lényeg az, hogy olyannak segítsünk, akiről tudjuk: bizonyosan a célra fordítja adományunkat. Ha így teszünk garantáltan jobb érzés lesz, mint egy luxus étteremben elköltött ebéd  – fogalmazott az állatvédő-üzletember.

Nyitókép: kápolnai macskaárvaház  fotó: Sarkadi Péter greenfo

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás