A rovat kizárólagos támogatója

A 10 éves fennállását ünneplő Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) jubileumi üzleti ebédjén került sor az idén alapított Fenntartható jövőért díj átadására valamint annak a hárompontos ajánlásnak a bemutatására, ami kijelöli az utat az üzleti szféra számára a fenntartható munkaerőpiac felé.

Márta Irén a BCSDH igazgatója, a szakmai zsűri egyik tagja kifejtette: „Ezt a komplex díjat azért hoztuk létre, hogy, elismerjük, és széles körben bemutassuk a fenntarthatóság területén tett kiemelkedő vállalati, vezetői és személyes teljesítményeket. Ezzel is előmozdítva és növelve az üzleti szektor hozzájárulását és hatását a fenntarthatósági célok teljesítésében.

Dr. Bartus Gábor, Krizsó Szilvia, Márta Irén és Salgó István alkotta 4 tagú szakmai zsűri 26 pályázatból választotta ki a díjazottakat.

fenntartható jövőért díjazottak 2017fenntartható jövőért díjazottak 2017
A Változásvezető díj nyertesei: Károlyi László (Legrand) és Kovács Károly (BDL).
A Vezető nő kategória nyertesei: Csomai Kamilla (MAVIR), Istenesné Solti Andrea (Shell), Pálfalvi Márta (Heineken), Vörös Mónika (Unilever).
A legjobb Üzleti megoldás díját a TESCO Globál Áruházak Zrt. „Egyetlen falat sem veszhet kárba” élelmiszerpazarlást csökkentő programja nyerte.
A díj idei kiemelt támogatói: Alteo, Coca-Cola, Greenpro, Inest, SCA, támogatói pedig: E.On, K&H voltak

A díjátadó résztvevői Gerd Leonhard jövőkutató előadását is meghallgathatták.

„A hatékonyság soha nem szabad, hogy fontosabbá váljon az emberiességnél, mert nem minden automatizálható – a boldogság sem automatikus.”emelete ki élő video előadásában a jövőkutató, Európa egyik legbefolyásosabb személyisége (Wired magazin, 2015), a Future Agency vezérigazgatója az ember szerepét egy digitalizálódó társdalomban. Hisz „a jövő már itt van – de legtöbbünk még nem vette észre. A technológia exponenciális mértékben változik, és ez még csak a kezdet. Az elkövetkező 20 évben az emberiség többet fog változni, mint az elmúlt 300 évben. Az elkövetkezendő 10-15 évben a munkahelyek 50%-a automatizálódik. Ez lehet a mennyország, de a pokol is; minden attól függ, hogyan működünk együtt, hogyan haladunk együtt előre.” „Ezért legalább annyi energiát fektessünk az emberbe, magunkba, mint amennyit a technológiába fektetünk. Így leszünk sikeresek – mind személyes, mind a gazdasági szempontokat figyelembe véve.” – tette hozzá.
Ezzel is rámutatva arra, hogy a digitalizáció, mint az egyik leginkább hangsúlyos tényező, hogyan befolyásolja a munkaerőpiac erőviszonyait, de azt is kiemelve, hogy a technológia mélyebb megértéséhez feltétlenül szükségesek az olyan emberi képességek, mint érzelem, érzelmi intelligencia, intuíció, képzelőerő és kreativitás.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás