Hirdetés

Mikor valaki gyűrűt választ, akkor rengeteg minden merül fel, mint kérdés, mégis az egyik legfontosabb, hogy mekkora is legyen az a bizonyos gyűrű. De vajon milyen méret az, ami garantáltan jó lesz? Mit kell tudni a gyűrűk méretéről?

Az egyik legnehezebb

Minden férfi számára embert próbáló feladat, hogy megtalálja a tökéletes kinézetű, jó méretű és természetesen jó áron lévő gyűrűt. Az ideális árat és az ízléses megjelenést garantálhatja egy-egy megbízható webáruház, mint amilyen a Gyűrűguru, de a méret az már messzemenőkig más kérdés.

Általában ez a kérdés az eljegyzési gyűrűk kiválasztásakor igazán bonyolult, hiszen a meglepetés ereje miatt muszáj, hogy titokban maradjon. Ebből kifolyólag még az sem opció, hogy elvinnénk a hölgyet akár csukott szemmel az adott helyre, hiszen ki ne érezné, hogy egy karika csúszik az ujjára?

Pont ezért szükség van arra, hogy valamilyen módon meg lehessen állapítani a leendő menyasszony ujjméretét. Első lépésként meg kell tudni, hogy melyik kézre szánjuk a gyűrűt, azaz melyik gyűrűsujj az, aminek a méretére szükség van. De hogyan juthatunk hozzá ehhez a fontos mérethez?

Tudjuk meg a méretet!

Az egyik legjobb módja a méretvételnek, ha sikerül szert tennünk egy olyan karikára, amit az adott gyűrűsujján visel. Ha van pár percünk, akkor érdemes belenyomni egy gyurmába, hogy meglegyen eredetiben, de ha ez nem kivitelezhető, akkor érdemes lemérni. Igen ám, de azzal maximum csak az átmérője lesz meg, de mégsem olyan nehéz dolog abból kiszámolni a megfelelő méretet. Tehát a vonalzón mért méretet (milliméterben) meg kell szorozni a mindenkori Pí értékével, majd ennek az eredménye adja a tökéletes gyűrűméretet.

Mivel ezzel már lehet dolgozni, de nem szabad elfelejteni, hogy az ujjra történő felhúzáskor az ízületen is át kell haladnia, azaz érdemes egy fél-egy számmal nagyobbat választani.

Ha ez nem működik, akkor érdemes lemérni az adott gyűrűsujj kerületét, amihez a legjobb eszköz egy cérna vagy egy gyűrűmérő. Nagyon fontos, hogy a mérés nyugalmi állapotban történjen, azaz ne sportolás után, egy téli sétát követően vagy a nyári 40 fokban, mert ezek után az ujj mérete eltérő, így a mérés fals eredményt fog hozni.

Gyűrűmérőt a legolcsóbban a Gyűrűgurutól lehet megrendelni, ahonnan ingyen kipostázzák a várva várt eszközt. Ennek a használata rendkívül egyszerű, hiszen csak rá kell húzni az ujjra, aminek a méretére kíváncsiak vagyunk. Nem szabad túl szorosra húzni, sem pedig túl bőre hagyni, pontosan kell illeszkednie.

Ha bizonytalan vagy, hogy hol is találhatnál csodaszép eljegyzési vagy karikagyűrűket jó áron, akkor nézz körül a fenti webáruház kínálatában, ahol igen széles palettával találod szembe magad, nem is beszélve a különböző akciókról.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás