A rovat kizárólagos támogatója
(X)

A Maine Coon igen népszerű macskafajta, ezt leginkább különleges megjelenésének köszönheti a hatalmas bundájú kedvenc. Gyönyörű szőrzete azonnal megbabonáz mindenkit. Az elegáns, fenséges külső mögött egy barátságos, játékos cicát ismerhetünk meg. 

A hatalmasra nőtt gyerek, aki igényli a figyelmet

A Grandopet.hu Maine Coon fajtaleírása alapján bemutatjuk ezt a különleges cicafajtát, aki folyamatosan követi gazdáját, és szeret társaságban lenni. Gyönyörű bundájával és kedves természetével bárkit azonnal levesz a lábáról. Az egyik legkedveltebb macskafajta, ami nem is meglepő, hiszen ki ne szeretne egy ilyen hatalmas, puha kedvencet, aki ráadásul ragaszkodó és rendkívül intelligens is. 

Jól nevelhető, apró trükkökre is megtanítható, ami játékosságának, és éles eszének köszönhető. Szereti a gyerekeket, imádja a társaságot, folyamatosan szüksége van a törődésre és figyelemre. Leginkább olyan gazdiknak ajánlott, akik szeretgetik, babusgatják, és sok időt töltenek vele. 

Nagyon aktív, mozgékony, a macskák többségével ellentétben szívesen pancsol, szereti a vizet. Az energikusság mellett beszédes is, lételeme, hogy kommunikálhasson gazdájával, ilyenkor trillázó, csicsergő hangot hallat. Annak érdekében, hogy kellően lefoglalhassa magát, érdemes akár párban tartani, más cicával. Egykeként viszont biztosítani kell számára a sok-sok emberi törődést. 

A Maine Coon külső jegyei 

Hatalmas termete által hamar nagyon ismertté vált ez az izmos, masszív testfelépítésű cica. A kandúr súlya körülbelül 8-9 kg, míg a nőstényé 6-8 kg. Ez a macskafajta akár 1,2 méter hosszúra is megnőhet. 

Gyönyörű bundája vízálló, sűrű aljszőrzet és erős fedőszőrzet jellemzi. Az arany szín kivételével tulajdonképpen bármilyen színű bundával előfordulhat. Szőrzete révén jól tűri a hideget, bozontos farka és pamacsos talpa is közrejátszik ebben. 

Két ágát különböztetjük meg ennek a fajnak, az amerikait és az európait. Az európai Maine Coon főbb jellegzetessége a füle végén található nagy bojt. Az amerikai változat kevésbé ragadozó megjelenésű, helyette bájosabb, szolidabb külsővel rendelkezik. 

Szőrzete alapos ápolást és komoly odafigyelést igényel. Gondolni kell az élősködőkre, hiszen egy sűrű, dús bunda számukra igazi menedékhely. A rendszeres ellenőrzés és gondozás elengedhetetlen számára. 

Kinek ajánlott ez a társaságkedvelő szépség? 

Tekintve, hogy nagyon emberbarát és sok figyelemre vágyik, leginkább olyan gazdi ideális számára, aki képes elegendő időt tölteni vele. Jó megoldás az is, ha más kedvencekkel él együtt, hiszen szívesen eljátszik velük, így unatkozni sem fog. 

Benti cicaként is tartható, azonban mozgásigényét figyelembe kell venni, emiatt egy nagyon kicsi lakás nem optimális számára. Ez a macskafajta egész életében játékos marad, akár egy nagy gyerek, aki folyton keresi a társaságot. 

Nagyon szeret kommunikálni, emiatt olyan gazdinak ajánlott, aki szívesen beszélget vele, és napi szinten biztosítja a szükséges törődést.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás