Hirdetés
greenfo/MTI

A Királyi Botanikuskert felajánlotta segítségét a növények magjainak begyűjtésében és a ritkaságok tárolásában. A magokat a világ legnagyobb magbankjában, a Millenniumi Magbankban (MSB) helyezik biztonságba.
A magbankban 190 ország 2,3 millió magját őrzik biztonságos és ellenőrzött környezetben, föld alatti tárolókban. Az itt tárolt, 41 ezer különböző faj magjaiból a következő években növények új nemzedékeit lehet majd ültetni.

A Kew Gardens 2000 óta működik együtt ausztrál magbankokkal, rendelkezésre bocsátja szakértelmét a begyűjtéshez, a megőrzéshez, biztosítva, hogy a ritka, illetve veszélyeztetett fajok fennmaradjanak. A bozóttüzek pusztításai után a két ország szakemberei együttműködnek Ausztrália biodiverzitásának megőrzéséért.

Mindeddig a helyi magbankokban őrzött 8900 ausztrál növényfaj 12 450 magját sikerült duplikálva a Kew MSB magbankjában is elhelyezni. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök a parlamentben „fekete nyárnak” nevezte a szeptember óta tartó, immár több mint 30 halálos áldozatot követelő tűzvészek időszakát. Az országban több mint 12 millió hektárt emésztettek fel a lángok, és csaknem egymillió állat pusztult el.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás