A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Az élet minden területén mindennapjaink részévé váltak az ún. okos megoldások, ahogyan a háztartásban is egyre több digitalizált elemet találunk. Itt persze nem csak a háztartási gépekről van szó, hanem olyan megoldásokról, amelyek emelik komfortérzetünket, biztonságot vagy épp védelmet nyújtanak, sőt pénzben is kifejezhető megtakarítást is eredményezhetnek. Miért képeznének kivételt ez alól a tetőtéri ablakok?

Megújuló energiával működő programozott védelem

Az „okos otthon” jellegű műszaki megoldások egy épület szinte bármely pontján tölthetnek be kényelmi funkciót, de vannak esetek, amikor a távolból irányítható, programozható, felhasználótól független megoldások kincset érnek. Az elérhetetlen magasság lévő tetőtéri ablakok esetén, vagy ha azok a tető felső részébe kerülnek egy modern egylégterű nappaliban, a legjobb megoldás a motoros mozgatás. És melyek azok a funkciók, amelyek biztonsági, energia- vagy költségmegtakarítást jelenthetnek, és hogyan?

 

 

„Okosan” reagál az időjárási hatásokra

A nyílászárók a falazattal és a tetővel azonos módon az épület fő védelmi vonalának is nevezhetők, mégis rajtuk keresztül vagyunk kitéve a legtöbb környezeti behatásnak is. Nem túlzás azt állítani, hogy a szél- vagy csapadékérzékelőkkel felszerelt ablakoknak nem csak kényelmi funkciójuk van. Megnyugtató, ha az otthonunk közelében kialakulóban lévő zivatar vagy szélvihar miatt nem kell aggódnunk, hiszen a véletlenül vagy szándékosan nyitva hagyott tetőablakok érzékelőjük segítségével megvédik a tetőtéri szobát az esőtől. Ha pedig éppen a páratartalom nem megfelelő, akkor számíthatunk a korszerű berendezésre, ami elvégzi a szellőztetést, vagy az árnyékolót leeresztve kellemes belső klímát biztosít, mire hazaérünk.

Mindez nemcsak előre programozottan lehetséges, hanem a megfelelő eszközökhöz csatlakoztatva, akár a számítógépen keresztül is beállítható. Az okos telefon alkalmazásai segítségével pedig valós időben kaphatunk információt otthonunk biztonsági és energetikai állapotáról.

Ahogy a Roto tetőablakok a hozzájuk tartozó vezérlések is válaszhatók különböző kivitelben. A Roto esetén dönthetünk a szolár-modullal rendelkező vagy saját akkumulátorral ellátott termék között is – azaz megújuló energiaforrás használatával irányítjuk hogy mennyi fény, hő jusson az helyiségbe. Az utóbbi esetében tehát még elektromos bekötésre sincs szükség. A kínálathoz tartozó „plug and play” rendszerrel pedig akár a külső és belső árnyékolók is egyszerűen integrálhatók.

Kockázatmentes biztonság

Bármilyen „okos” megoldás esetén jogosan felmerülhet a kérdés, hogy mennyire biztonságos, mennyire vagyunk védve a nem kívánt visszaélésektől, meg lehet-e hackelni egy automata rendszert. Az információk végponttól-végpontig történő erős titkosítása révén a Rotoval kompatibilis és bevizsgált Becker vezérlőközpont (BTronic) gondoskodik, így nem merülhet fel a visszaélés lehetősége sem. Egy jól biztosított rendszert nem tudnak megtámadni a „betolakodók”.

A Roto többféle üvegrétegű motoros tetőablakai Designo R4, R6 Designo I8 és RotoQ-4 alkalmasak az épületautomatizálási rendszerekbe való integrációra. A különböző modellek között biztosan megtaláljuk igényeinknek megfelelőt, de mindegyikről elmondható, hogy „van benne anyag”.

Az otthonautomatizálási rendszerek átlagos élettartama 20-25 évre tehető. A Roto ezen modelljei a szintén német Becker épületautomatizálási termékeivel kompatibilisek, amelyek természetesen a Roto tetőablakainak megfelelő „üzemidőt” garantálják.

További információk:  https://www.rototetoablak.hu/smarthome-rendszer.html

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás