Hirdetés

Sólyom László köztársasági elnök ma Budapesten, hivatalában fogadta Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi minisztert. A zöldtárca vezetője bemutatkozó látogatásakor tájékoztatta az államfőt a minisztérium három fő területét érintő legfontosabb ügyekről.

A találkozónak különös aktualitást adott, hogy a köztársasági elnök szeptember közepén részt vesz az ENSZ ülésén, ahol az úgynevezett Millenniumi Fejlesztési Célok – közöttük olyan környezeti kérdések, mint a világ tiszta ivóvízzel való ellátása – megvalósításáról tárgyalnak a tagállamok vezetői. A környezetvédelem témakörében a miniszter beszámolt az uniós támogatású fejlesztésekről, a zöldhatóság és a környezetvédelmi termékdíjak működéséről, valamint a Kenyérmezei-patak szennyezésével kapcsolatos ügy állásáról.

A megbeszélésen szóba került az utóbbi idők jelentős árvizei elleni sikeres védekezés, illetve a helyi vízkáresemények és ezek megelőzésének lehetőségei. Emellett Persányi Miklós tájékoztatta az államfőt a Tisza vidék árvízi biztonságát megteremtő Vásárhelyi-terv végrehajtásáról, és a bősi vízlépcső ügyében Szlovákiával folytatott tárgyalások menetéről is.

A természetvédelem témakörében szóba került a Natura 2000 hálózat hazai kihirdetése, a Zengőre tervezett NATO lokátor ügye és a nemzeti parkokról készülő törvény.
A megbeszélés végén Persányi Miklós, a Dunát a XVIII. Században bemutató könyvet és a verespataki aranybánya tervekről készült Új Eldorádó című film egy példányát ajándékozta Sólyom Lászlónak.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás