Hirdetés

Az otthonunk a menedékünk, ezért szeretnénk hangulatossá és szemet gyönyörködtetővé tenni. Bár sokkal több időt töltünk a munkahelyünkön, mint kényelmes lakásunk menedékében, mégis ide jövünk haza egy fárasztó napon, és itt próbálunk meg töltődni. Ám ízlésesen és hangulatosan berendezni a helyiségeket nem olyan egyszerű. Szerencsére a designerek tanácsaira és elképesztő ötleteire bármikor számíthatunk.

A dekorelemekből, a stílusból és a színekből fakad az otthonosság érzése. Na, meg persze abból az egyediségből, amelyet a személyiségünk által viszünk bele a lakberendezésbe. Ugyanakkor van néhány alapötlet és trükk, amellyel megkönnyíthetjük az ötletelést.

Valami régi, valami új, valami DIY

Bátran keverjük a régit az újjal! A modern és az antik bútorelemek kombinációja egyre nagyobb teret hódít. A legjobb benne: sosem lehet megunni. Így van ez a DIY-dekorációkkal is.  Fessünk egy szép tájképet a hálószoba falára, vagy az ünnepek közeledtével készítsünk saját díszeket a fára vagy az asztalra. A barkácsolás kiváló program, ha szeretnénk egy kicsit kikapcsolódni és ellazulni. Ráadásul az egész család részt vehet benne.

Az egyszerű terekben rejlő izgalmasság

Az egyszerű helyiségeket is könnyen fel lehet dobni egy színes, mintás tapétával vagy fotótapétával. Ó, és a mennyezetről se feledkezzünk meg! Válasszunk egy erősebb színt rá, hogy még egyedibbé tegyük a szobát. Az otthonosság érzetét pedig fonott bútorokkal teremtsük meg, amelyek egyszerre sokoldalúak és imádnivalóak.

Szokták mondani, hogy sötét színeket választani hiba, ugyanakkor, ha ezek vonzanak, ne hallgassunk másra! Kövessük a szívünket, és használjuk őket bátran világos bútorokkal és kiegészítőkkel.

A szobák éke

A hálószobából nem hiányozhatnak a festmények! Egy különleges kép igazi ékesség lesz a helyiségben. Vásárolhatunk festőktől, de akár mi magunk is elkészíthetjük a saját festményünket. Ugyan ki ne büszkélkedne szívesen a saját képeivel, amikor körbevezeti a vendégeket?

A nappali gyöngyszeme ugyanakkor a kávéasztal, amelyről hajlamosak vagyunk elfeledkezni. Manapság már lehet találni olyan gyönyörűségeket, amelyek mindenkit elvarázsolnak. Tegyünk rá egy szép virágot vagy fényképeket.

Tőlünk lesz különleges

Persze az otthonunk csakis tőlünk lesz különleges. Válasszunk olyan díszeket és kiegészítőket, amelyek hűen tükrözik a személyiségünket. Akár saját gyűjteményt is készíthetünk. Ha például sokat utazunk, mindenhonnan hazahozhatunk valamilyen szuvenírt, amit aztán kiállíthatunk a lakásban: felespoharakat, hűtőmágneseket, képkereteket minden városból, ahol eddig jártunk.

Ha szeretnél további tippeket és ötleteket kapni a témában, látogass el az Otthonok & Megoldások oldalára.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás