A rovat kizárólagos támogatója

Daróczi Csaba és Selmeczi Dániel nyerte a Saubermacher – Az év természetfotósa 2016 díjat, melynek ifjúsági kategóriájában is kettős győzelem született: Ceglédi Ádám és Szekeres Levente végzett az élen.

Fáth Péter, a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége elnöke a Magyar Természettudományi Múzeumban tegnap délután megtartott eredményhirdetésen emlékeztetett: a naturArt immár huszonnegyedik alkalommal írta ki nemzetközi szinten is számon tartott fotópályázatát. Az idén beérkezett több mint háromezer munka minden eddiginél magasabb színvonala is igazolja, hogy a magyar természetfotózás nem véletlenül tartozik a világ élvonalába.

2016 év természetfotósai: Daróczi Csaba és Selmeczi Dániel

Az év Természetfotója díjat Daróczi Csaba Kék és narancs című felvétele nyerte el, Az év búvárfotósa Selmeczi Dániel lett.
A Kezünkben a Föld kategória első díját Somodi Ferenc, A madarak viselkedése kategória első helyét Jakab Tibor, Az emlősök viselkedése kategória legjobb helyezését pedig Potyó Imre érdemelte ki. Daróczi Csaba végzett Az állatok viselkedése, Kis Dávid pedig Az állatok és környezetük kategória élén, Az állatok szemtől szemben kategória legjobbja pedig Selmeczi Dániel lett.

A Növények és gombák kategória első díjával Ravasz Balázst jutalmazta a zsűri; a Kompozíció, forma és kísérletezés kategóriát Daróczi Csaba, a Tájak kategóriát Ernie E. Suto, az Élet a vízfelszín alatt kategóriát pedig Kövér Csaba nyerte.
Potyó Imre képe lett a Napnyugtától napkeltéig kategória, Selmeczi Dániel fotója a Fekete-fehér természetfotók kategória, míg Czeglédi Ádám fényképe az ifjúsági kategória legjobbja.

A Rajtunk múlik!” kategóriát az idén hirdették meg először. Ennek nyertese Somodi Ferenc: Nejlonhal c képével.

Somodi Ferenc: nejlonhal Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2016

A pályázat anyagából mától kiállítás is látható a Magyar Természettudományi Múzeumban.

Kováts Botond, a Canon Hungária Kft. vállalati és marketingkommuniukációért felelős vezetője elárulta, a tárlat 125 fotója összesen 204 milliárd képpontot tartalmaz, kinyomtatásukhoz 4,5 liter festékhez volt szükség. 
Az Alexandra Könyvkiadó a korábbi évek gyakorlatához hűen ezúttal is a albumot jelentetett meg a pályázat legjobb képeiből.

Az Év Természetfotósa 2016 másfél órás díjátadó ünnepségét itt nézheti meg >>>

Az idei díjazott képeket pedig itt:

A tegnap esti megnyitón mesélt az idei megmérettetésről a zsűrielnök Dr. Kalotás Zsolt természetfotós  a 90.9Jazzy rádió november 9-i Zöld iránytű c. műsorában.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás