A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: napi.hu

Sokkolta a katowicei nemzetközi klímakonferencia (COP24) résztvevőit Andzej Duda lengyel államfő azzal a kijelentésével, hogy a szén felhasználása nem ellentétes a klímavédelemmel.

Sokkolta a Katowicében folyó COP24 nemzetközi klímakonferencia résztvevőit Andrzej Duda lengyel államfő – tudósított a gazeta.pl. Az elnököt óvatos, diplomatikus politikusnak ismerik, ám megnyitó beszédében és sajtótájékoztatóján megdöbbentő mondatokkal támadta le hallgatóságát.

Hangot adott annak a véleményének, miszerint "a szén használata nem áll ellentétben a klíma védelmével". Szerinte országában csökken a szén-dioxid-kibocsátás, ám az üvegház hatású gáz ellen inkább azzal akarnak harcolni, hogy növelik az erdőket, amelyek fái elnyelik a szén-dioxidot.

A Greenpeace képviselője, Anna Ogniewska úgy látja, hogy Duda nem feltétlenül volt tisztában azzal, kik előtt beszél. Az, hogy a szén elégetését és a klímavédelmet össze lehet egyeztetni, nem más, mint az átlagemberek kábítását szolgáló hazugság. Valójában a szén elégetését 2030-ig fel kellene adnia az emberiségnek.

Az erdőknek természetesen hatalmas szerepük van a klímavédelemben, de nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ezeknek köszönhetően kiegyenlítsük a szénen alapuló energiatermelés káros hatásait – tette hozzá. A megoldást csak a megújuló energiára való áttérés jelentheti.

Kapcsolódó anyagok:

Környezetvédőket utasítottak ki Lengyelországból

Mi vagyunk a jövő, adj nekünk esélyt – a fiatalok hangja a klímatárgyalásokon

Mire van szükség a klímatárgyalásokon? – Több helyi vezető, zéró fosszilis energia

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás