A rovat kizárólagos támogatója

A termőföldről szóló törvény módosításával kapcsolatban a Levegő Munkacsoport december 4.-én az alábbi levelet juttatta el az országyűlési
képviselőkhöz.

Tisztelt Képviselő Úr!

Kérjük, hogy szavazatával támogassa a termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény módosítására benyújtott T/5263. számú törvényjavaslatnak a Környezetvédelmi Bizottság által beterjesztett alábbi módosító javaslatait:

T5263/84
T5263/85
T5263/86
T5263/87
T5263/88

Ezeknek a módosító javaslatoknak az a célja, hogy meggátolják pótolhatatlan nemzeti kincsünk, a termőföld elvesztegetését. Elfogadásukkal fékezni lehetne az egyre nagyobb közfelháborodást kiváltó ingatlanspekulációt és az ehhez kapcsolódó korrupciót. A környezetvédelmi hasznok is számottevőek lennének: kevesebb zöldterület pusztulna el, és kevésbé növekednének a közlekedési igények.

A települések fékek nélküli terjeszkedése az infrastruktúra kiépítésének és üzemeltetésének olyan mértékű drágulását okozza, ami sok esetben már kezelhetetlen problémát jelent az önkormányzatok számára. Megfelelő intézkedések nélkül a következő ciklusban ez elviselhetetlen mértékben sújthatja a lakosságot és az államot egyaránt.

A módosítások elfogadása arra ösztönözné a befektetőket, hogy beruházásaikat egyre inkább a rozsdaövezetekben (a településeken belül, a leromlott ipari és egyéb alulhasznosított területeken) valósítsák meg, ami az infrastruktúra fejlesztését hatékonyabbá és a településeket vonzóbbá tehetné.

A módosítások hatására bekövetkező változások felelnek meg az Európai Unió és az OECD ajánlásainak is, és kedvező nemzetközi visszhangot váltanának ki.

Sokféle visszajelzés (egyebek mellett több közvélemény-kutatás eredménye) igazolja, hogy a zöldterületek fogyása, valamint a közüzemi és közlekedési költségek folyamatos emelkedése komolyan aggasztják a lakosságot, és egyre erősödik az igény az állami beavatkozásra a helyzet javítása érdekében.

Bízunk abban, hogy Ön ebben az esetben is a környezetvédelem és az egész nemzetgazdaság érdekéinek megfelelően, a lakosság elvárásainak figyelembevételével fogja leadni szavazatát, és erre kéri képviselőtársait.

Budapest, 2001. december 4.

Tisztelettel:
Beliczay Erzsébet Lukács András elnökhelyettes elnök

Levegő Munkacsoport Országos Környezetvédő Szövetség, 1465 Budapest, Pf. 1676.

T: +36 1 209-3822, 209-3823, 209-3824 Fax: +36 1 365-0438

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás