A rovat kizárólagos támogatója

A PETA tulajdonába kerültek olyan felvételek egy vietnámi krokodilbőr feldolgozó üzemből, melyek óriási felháborodást váltottak ki az egész világon. Az állatvédő szervezetek teljes bojkottra szólítanak fel minden egzotikus állat bőréből készült divatcikkel szemben.

A PETA már több afrikai és amerikai hüllőfarmról készített felvételeket, melyekkel bebizonyították, hogy a luxusmárkáknak tenyésztett krokodilok és kígyók milyen rossz körülmények között élnek. Most azonban egy vietnámi  krokodilbőr feldolgozó üzemből olyan felvételek szivárogtak ki, melyek nemcsak a sokat látott állatvédőket döbbentették meg, de óriási felháborodást váltottak ki világszerte az állatszerető emberek között.

Élve nyúzás
A vietnámi üzembe érkező krokodilokat, melyeket kifejezetten a Louis Vuitton luxustáskáihoz tenyésztenek, brutális, szinte horrorisztikus módon “dolgozzák fel”. Az élő állatot lefogják, elektrosokkal megpróbálják hatástalanítani, majd a nyakán egy vágást ejtenek, egy fémrudat nyomnak le a gerincükbe. Az így ejtett nyíláson távozik a vér a testükből, mindeközben a felvételek tanúsága szerint az állat még él és mozog.  Az alábbi videón a teljes folyamat látható, de csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk megnézni.

FIGYELEM! Az alábbi videó a nyugalom megzavarására alkalmas felvételeket tartalmaz:

Ez az ára egy Louis Vuitton táskának
Egy LV táska több ezer euróba is kerülhet, de az igazi ára valójában egy állat brutális megkínzása és nyúzása. Az állatok felvágott nyakkal és a gerincükbe tolt fémcsővel még órákig élnek, hiszen az elektrosokk nem öli meg őket. Egy hüllőszakértő szerint ez a nyaki metszés és kivéreztetés nagyon fájdalmas az állatnak és szinte biztos, hogy nem hal bele azonnal.  A bőr lenyúzása még csak ezután következik. A még mindig vérző állatokról 15-20 perc alatt nyúzzák le a bőrt, van olyan felvétel, melyen tisztán látszik, hogy az állat még mozog nyúzás után.

A PETA modellek, Kimberly Escobar és Wendy Diaz, egy túlméretezett táskában demonstrálnak a Louis Vuitton Miami zászlóshajó üzlete előtt. Így tiltakoztak a márka új krokodilbőrből készült kollekciója ellen 2018. december 1-én. Fotó: PETA

Az állatkínzás nem a nyúzással kezdődik
Az állatkínzás már az embertelen tartásnál kezdődik. A vietnámi hüllőfarmon több ezer krokodil él, havonta 1500-at vágnak le a Louis Vuitton megrendelésére. Brutálisan kicsi helyen, kis betonmedencékben összenyomorítva, embertelen helyeken tartják az állatokat, hiszen rájuk csak és kizárólag a bőrük miatt van szükség.

Te is tehetsz a horror ellen, soha ne vásárolj egzotikus állat bőréből készült luxusterméket! Ezek a termékek már nem státusszimbólumok, hanem szegénységi bizonyítványok, akár csak a szőrme viselése.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás