A rovat kizárólagos támogatója

A kormánypropaganda szerint persze nem igaz, hogy csökkenne a szabad Balaton-part. Ezzel szemben a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) kiszámolta… csak most ősszel 1,7 kilométerrel csökkentették őket.

A Nők a Balatonért Egyesület közleménye:

„Vészesen fogynak a Balatonon a parti sétányok, idén ősszel 1,7 kilométerrel csökkentették őket.

A területrendezési törvény közérdekként fogalmazza meg, hogy a Balaton partja mindenki számára elérhető legyen. Ezt a célt szolgálják a parti sétányok. Ha az állami tulajdonú parti területet eladják vagy bérletbe adják, hiába a törvényi előírás, a bárki számára lehetséges partra jutás megszűnik, de legalábbis nagyon megnehezedik.

Idén ősszel kormányrendelettel vettek el az aligaiaktól 600 méter parti sétányt, kiemelt jelentőségűnek minősítve az Appenin aligai beruházását. A héten az alapítványok vagyonjuttatásáról elfogadott törvénnyel vettek el a köztől Révfülöpön 300 méter partot. A Bahart árverezi a kezelésébe adott ingatlanokat, ami Balatonszemesen 150 méter, Balatonbogláron 650 méter, és Csopakon 50 méter partszakaszt tesz – a törvény céljával ellentétesen – a köz számára elérhetetlenné.

Napjainkban tehát 1,7 kilométerrel fogyott a szabadon látogatható Balaton-part. Nem tűnne soknak, ha a Balaton-part sok kilométer hosszan nem lenne már régóta elzárva. Magántelkek, magánkikötők, fizetős strandok kerítései zárják el a partot a sétálni vágyók elől.

A Nők a Balatonért Egyesület elkötelezett a Balaton-part megóvásáért folyó küzdelemben.”

Kapcsolódó anyagok:

Beton helyett a kormány adja meg az Alaptörvény által garantált védelmét Magyarország nagy tavainak!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek