Hirdetés

A legtöbb ember számára fontos az egészsége, ennek ellenére még sincsenek sokan tisztában vele, hogy melyek azok az apró dolgok, melyekkel a jó állapotot nem csak fenntartani lehet, hanem esetenként fokozni is. És itt valóban egy olyan apró és hétköznapi dologról van szó, mint a teázás, hiszen a matcha tea rendszeres fogyasztása annyi pozitív hatást gyakorol a szervezetre, hogy bátran nevezhetjük az egészség szuperitalának.

 Kiváló koffeinforrás

 Vizsgálatok kimutatták, hogy egy csésze matcha teában háromszor annyi koffein található, mint egy csésze kávéban, és nem csupán ez az egyetlen előnye a kávéval szemben. A rendszeres matcha tea fogyasztók azt állítják, hogy a kávéval elért nyugtalan éberséggel ellentétben a matcha tea elfogyasztása után nemcsak rendkívül éberek lesznek, hanem nyugodtak is, hiszen a teának nincs meg az a felpörgető hatása, amit a kávénál már megszokhattunk. Viszont ettől függetlenül a magas koffeintartalom miatt lefekvés előtt maximum 6 órával fogyasszuk utoljára.

 Antioxidánsban gazdag

 A matcha teát kiváló minőségű teacserjéből készítik, ezért ásványi anyagokban és vitaminokban rendkívül gazdag, emellett polifenolokat is tartalmaz. Azt tudjuk, hogy a vitaminokra a szervezet védekezőképességének erősítéséhez van szükség és az ásványi anyagok a szervezetünk megfelelő működésében vannak a segítségünkre. A polifenolok hatásának megismerése viszonylag új terület, de a kutatások szerint ezek védik meg a szervezetünket a rákos megbetegedésektől, valamint szívbetegségek ellen is hatékony segítséget nyújtanak.

 Támogatás a fogyásban

 Egyre ismertebbé válik a matcha teának az a hatása, mely segíti a kilók leolvadását. Mindezt teszi úgy, hogy fokozza az anyagcserét, felgyorsítja a zsírégetést, stabilizálja a vércukorszintet, csökkenti az étvágyat, növeli a teljesítményt, javítja az állóképességet, valamint erős vízhajtó és méregtelenítő hatással rendelkezik. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne kellene mellette odafigyelni az étkezésre, de a súlycsökkentő diétánkat remekül kiegészíti és támogatja.

 Bár tény, hogy a matcha tea rendszeres fogyasztása rendkívül jó hatással van a szervezetre, mégsem szabad túlzásba esni vele. Napi egy, maximum két pohár fogyasztása javasolt, hiszen hiába örülünk a magas koffeintartalom nyújtotta éberségnek, ha a májunkat napjában többször megterheljük a magas koffeindózissal.

Továbbá vásárlásnál mindenképp figyeljünk arra, hogy csak megbízható helyről szerezzük be a jó minőségű matcha port. A rossz minőségű tea barnás és rossz ízű, a jó minőségű élénkzöld tea viszont finom. Ha nem tudod, hogy hol lehet valóban kifogástalan minőségű matcha teához jutni, javasoljuk, hogy keresd fel az M Matcha weboldalát, biztosan nem fogsz csalódni!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás