A rovat kizárólagos támogatója

Az évtizedek óta használaton kívüli repülőtér homoki gyepe helyi védelemre és természetvédelmi kezelésre lenne érdemes. A Magyar Biodiverzitás-kutató Társaság szakmai segítségével készült film a terület majdani védetté nyilvánításához szeretnénk hozzájárulni.

Magyar Biodiverzitás-kutató Társaság egy fiatal operatőr tagtársa, Szilágyi Zsolt bemutatkozó rövidfilmje a Mátyásföldi repülőtérről és a Rákosi-rétekről készült. A lendületes tempójú alkotás a széles nagyközönségnek készült – de figyelemfelkeltő célzattal is a szakma figyelmébe is ajánlják. 

 

Biodiverzitás napok természetbúvár szemmel

Biodiverzitás napok természetbúvár szemmel

Az Által-ér projekt keretében mérték fel a Magyar Biodiverzitás Kutató Társaság szervezésében szakemberek a Vértes biológiai sokféleségét Csákányospuszta környékén. Íme a természetbúvárkodásos videó.
Az országosan működő kutatócsoport számlálója pereg: gyűlnek a Csákányospusztán, a XVII. Biodiverzitás Napok alatt gyűjtött és meghatározott fajok, melyek száma talán eléri a 2000-et. A közel 70 kutató június második hétvégéjén verte fel sátrait a Vértesben a Tatabányai Múzeum meghívására, a Duna-Ipoly Nemzeti Park támogatásával. A meghívott helybéli érdeklődők és gimnáziumi diákok közvetlen bepillantást nyerhettek a botanikai, zoológiai gyűjtőmunkába.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás