Hirdetés

Jacques-Yves Cousteau a XX. század egyik ikonikus alakja, akinek sok mindent köszönhet az emberiség. Felfedezései által megismerhettük, milyen csodás hely a világ, amelyben élünk, kutatásai rávilágítottak, mennyire fontos megóvni környezetünket. Amellett, hogy életét a tengerek, óceánok mélyének kutatásával töltötte, folyamatosan kereste helyét a világban, valamint saját boldogságát és az élet értelmét.

A Greenpeace egyik leghíresebb és legfontosabb globális kampánya az óceánok védelme. A világ tengereit és óceánjait a hulladékoktól kezdve a nagyipari halászaton át az olajfúrásokig számos veszély fenyegeti. Holott a tiszta óceánok és az egészséges tengeri élővilág elengedhetetlenek a fenntartható földi élethez. 
Ezért ajánlják figyelmedbe A mélység kalandora című filmet Jacques-Yves Cousteau életéről! A híres Cousteau kapitány kutatásai rávilágítottak, mennyire fontos megóvni környezetünket. A film november 24-től megtekinthető a mozikban.
Ajánljuk mi is családi kikapcsolódásnak akár vasárnaponként is 🙂

PREMIER ELŐTTI VETÍTÉS:  A 14. Környezetvédelmi Hónap keretében a budapesti Francia Nagykövetség és Francia Intézet  szervezésében november 17.  18.30   Érdemes a többi programra is eljönni! 

Addig is egy kis kedvcsináló/ajánló:   

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás