A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Nincs is jobb annál, mint amikor egy fárasztó nap után végre hazaérsz és átadhatod magad a jól megérdemelt pihenésnek. Persze otthon is várnak rád a teendők, de mielőtt belevágnál, adj egy kis szusszanásnyi időt magadnak.

Félóra a hangulatvilágításban úszó nappaliban, és már ki is pihented magad

Miután letetted a kabátot, cipőt, lehet, hogy azonnal a konyhában kötsz ki valami azonnali energiapótló után kutatva a konyhaszekrényben és a hűtőben. Felkapcsolod a konyhapult fölé szerelt LED szalagot vagy a spotlámpák egyikét, és nem az általános megvilágításként alkalmazott függesztéket használod.

A nappaliba érve még több lehetőséged van a választásra. Használhatod a falikarok egyikét, az állólámpát, de dönthetsz a mennyezeti lámpa mellett is, hiszen ha haladtál a kor trendjeivel, akkor már a szabályozható változattal rendelkezel. 

Miért jó a mennyezeti világítást okosítani?

Ma már minden a fenntarthatóságról, a környezeti erőforrásokkal való hatékony gazdálkodásról szól. Ennek szerves részét képezhetik azok az innovatív megoldások, amelyekbe a LED technológia is tartozik. A mennyezeti világításban is eredményesen alkalmazható LED fényforrásoknak te is élvezheted az előnyeit.

Energiatakarékos működésüknek köszönhetően évente 80%-kal kevesebb energiát használnak fel hagyományos társaikhoz képest (amelyek ma már nagyon elavult eszköznek számítanak a világítástechnika terén). Mivel rendkívül hosszú élettartammal rendelkeznek – akár 50.000 üzemórát is kibírnak -, nagyon költséghatékonyak. 

A mennyezeti világítást azért érdemes okosítani, mert a segítségével még kényelmesebbé teheted a mindennapjaidat. Egy távirányító vagy egy okostelefon segítségével a kanapén ülve szabályozhatod a fényerősséget vagy megváltoztathatod a kibocsátott színeket. 

A mennyezeti lámpa sokfélesége

Azt, hogy milyen mennyezeti lámpa fogja a lakásod nappaliját, fürdőszobáját, hálószobáját, konyháját még szebbé tenni, csak a te ízléseden fog múlni. A választásnak csak a kreativitásod szab határt. A mennyezeti lámpa lehet eltérő formájú, nagyságú – kerek, szögletes, függeszték, spot, óriás, design. Lehet önálló vagy alkothat rendszert (Cameleon system). Lehet normál vagy okos. 

A sokféleség egyben lehetőség arra, hogy a lehető legjobb döntést hozd meg. Egy jól megválasztott mennyezeti lámpa ugyanis biztonságosabbá, kényelmesebbé teheti az életed – segítheti az otthoni munkavégzést, pihentető vagy éppen energetizáló hangulatot teremt.

Ha hangulatvilágítást szeretnél

Nincs mindig arra szükség, hogy az adott helyiségben általános világítás működjön. Sőt, a pihenéshez nem is tanácsos ezt választanod. A tompább fények, a hangulatos színek relaxációs hatása bizonyított, ezért ha pihenni akarsz, akkor válassz olyan mennyezeti világítást, ami szabályozható. 

Erre alkalmasak az álmennyezetben elhelyezett spotlámpák is, de léteznek olyan dimmelhető óriás mennyezeti lámpák is, amelyek egy nagyobb helyiségben is megállják a helyüket hangulatvilágítás gyanánt is.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás