A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: hvg.hu

Reagált az olajvállalat arra, hogy a kútjain tankolók jelzése szerint egy nap többször tankolva, másodjára már nem kaphatnak a kedvezményes, 480 forintos áron üzemanyagot, még akkor sem, ha összesen kevesebb, mint 50 litert tankoltak. Hogyan lehet 500 milliárdos profitja a Molnak, ha 480-ért adta az üzemanyagot?

A Mol napi egy tranzakció keretében, legfeljebb 50 liter üzemanyag tankolását teszi lehetővé vásárlói részére kisnyomású kútoszlopain – közölte az olajipari vállalat a hvg.hu kérdéseire.

A HVG a Mol Nyrt.-t azután kereste meg, hogy több autós jelezte, hiába akartak egy nap több alkalommal ársapkás, literenként 480 forintba kerülő üzemanyagot tölteni, ezt nem tették lehetővé a Mol kútjainál, még akkor sem, ha a tankolásaik összesen nem érték el az 50 literes limitet.

A társaság szerint törekednek “aktívan kommunikálni a vásárlók felé annak érdekében, hogy az ország ellátása biztosított legyen, és mindenki számára jusson üzemanyag. A hatósági ár jogosultjait nem a Mol, hanem jogszabályok határozzák meg” – írták.

A vállalat a robogósok panaszaira is reagált, akik szerint mivel járműveiknek nincsen forgalmija, nem tudnak hatósági áron tankolni. Az erről beszámoló 24.hu írásából nem derült ki, hogy ezt mely kutakon tapasztalták, mindenesetre ezután célszerű lehet a Mol-hoz menniük, hiszen a cég a hvg.hu idevágó kérdésére azt írta: Robogó esetén hatósági árat alkalmazunk.

Hogyan lehet 500 milliárdos profitja a Molnak, ha 480-ért adta az üzemanyagot? Ennek járt utána  a G7.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek