Hirdetés

Az átadást őszre tervezik, a jól csengő Millennium háza nevet kapja, és Baán László valami kideríthetetlen okból kifolyólag tudásközpontnak nevezi, az egész nem más, mint egy hatalmas étterem, és a hozzá kapcsolódó rendezvényterület. Ez lett a 3,5 mrd-ból felújított Olof Palme házból, az étterem bérlőjét most keresik.

A Városliget zrt honlapján megjelent pályázati kiírás nem is titkolja, hogy az épület két alapfunkciója a vendéglátás illetve a rendezvényhelyszín funkció. A mintegy 3,5 milliárdért felújított épület földszintjén a nyugati oldalon alakították ki az éttermi részt, a keleti szárnyban pedig a rendezvénytermeket, úgy, hogy a két funkció kapcsolódhasson is egymáshoz. Az alagsorban további rendezvényterület, illetve raktárak, wc-k, öltözők kaptak helyet. Az étterem egyszerre 165 fő leültetésére alkalmas, de ha egybenyitják a rendezvénytermekkel, akár 400 ember is bulizhat egyidejűleg az épületben-szúrta ki a varosliget.info.

Szintén az étteremhez csatlakozik az épület Királydomb felőli oldalán egy hatalmas terasz, amely további 150 ember egyidejű kiszolgálását teszi lehetővé. A túloldalra, a Zichy Mihály út felől, egy 300 millió forintból kialakított rózsakert kerül.

Időszaki kiállításokra egy mindössze 198 nm-es termet terveztek az épületbe, azonkívül lesz egy 62 nm-es ajándékbolt is, amit múzeumshopnak hívnak a tervrajzokon, bár múzeumi funkció egyáltalán nincs az épületben.  A bérlőtől havi 1 200 000 Ft-t kérnek, plusz  a netto árbevétele bizonyos százalékát is be kell fizetnie a zrt számlájára. (Hogy mennyit, az az ajánlat része, és az pályázat elbírálásánál előnyt jelent a magasabb százalék megajánlása). A Városliget zrt kiköti továbbá, hogy évi 60 napon igényt tart a rendezvényterületre.

Az értékelésnél figyelembe veszik a bérleti díj teljes megajánlott összegét, továbbá, hogy a pályázónak van-e tapasztalata a “Magyar Köztársaság érdekei szempontjából különösen fontos személyek, nemzetközileg védett személyek részvételével zajló, illetve egyéb protokolláris rendezvényekhez kapcsolódó ellátásban, étkeztetésben, az ezekkel összefüggő élelmiszerbiztonsági és helyes higiéniai gyakorlat kialakításában.”

Az épülethez parkoló egyáltalán nem épül, ha 400 ember érkezik egyidejűleg egy rendezvényre, az minimum 100, de inkább 200 autót jelent a közpark belsejében. A Városliget zrt ugyan azt hangoztatja, hogy célja a teljesen autómentes Városliget, ez inkább tűnik szimpla marketingfogásnak, mint valós célkitűzésnak.

Kép forrása >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás