A rovat kizárólagos támogatója

Szijjártó Péter szerint Magyarország számára kulcsfontosságú a környezetvédelem, azonban a kormány erre soha nem ideológiai vagy dogmatikus ügyként tekint, hanem az “ésszerűség alapján, így a diverzifikáció során is próbál lehetőség szerint környezetbarát módon bevonni új forrásokat az energiaellátásba.”

A miniszteri kijelentés egyetlen elemében sem találkozott a valósággal. 

Csak a tisztánlátás végett szögezzük le, hogy az a külügyminiszter beszél arról, hogy “kulcsfontosságú” a környezetvédelem, aki korábban kifejezetten büszkén vállalta, hogy a német autógyárak érdekei neki mindig is fontosabbak lesznek, mint a klímacélok. A magunk részéről emlékeztetnénk még arra is a külügyminisztert, hogy hiába teszi állításait Tbilisziben, attól még nem lesznek igazak: Magyarországon még mindig abszurd módon tiltják a szélenergiát, súlyos korlátozások alá esik a napenergia felhasználása, és éppen azért akarnak gázerőmüveket létesíteni, hogy kiszolgálják azt az eszement tervet, hogy akkumulátorgyarmattá tegyék hazánkat.

Ideológiai és dogmatikus alapon verték szét a természetvédelmi intézményrendszert, kifejezetten üldöznek és irtóznak mindentől, ami megújuló. Az elfuserált szuverenitási harcaira mindig büszke magyar kormány addig fürkészett és portyázott, amíg egy-két hangzatos kijelentés és be nem tartott ígéret után visszatért oda, ahol mindig is volt: a veszélyes és drága, főként orosz fosszilis energia iránti mély rajongásához.
További aggodalomra ad okot, hogy Szíjjártó Péter és csapata utolsó fürkészése 16.000 darab soha nem használt, viszont jelentősen túlárazott lélegeztetőgépet és 300 milliárd forint soha nem hasznosuló kiadást eredményezett. Ennek 150-ed részéért Boszniában négy év börtön jár, ez a kaukázusi biznisz viszont még nagyobb umbuldának ígérkezi- írta Tetlák Örs, az LMP Országos Elnökségének tagja, Érd alpolgármestere.

Nyitókép: Szergej Lavrov orosz és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter Budapest 2021 aug. 24. kép: Kisbenedek Attila

Kapcsolódó anyagok:

Az Orbán kormány újabb száz környezeti bűne, vagy több2

Válasszunk egy zöldebb Magyarországot!

Az Orbán kormány száz környezeti bűne, vagy több

A magyar kormány teljesítménye megbukott a brüsszeli klíma-érettségi vizsgán

Fazekas Sándor megtekintésügyi minisztersége

Kirúgták a hazug államtitkárt

Megújulnak a nemzeti parkok. Jó ez nekünk?

Orbán likvidálja a hazai természetvédelmet

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek