A rovat kizárólagos támogatója
Az NCA Észak-Alföldi Regionális Kollégiumának közleménye

Az elektori választások után 9 fő kapott megbízást a régió civil szervezeteitől a Nemzeti Civil Alapprogram Regionális Kollégiumában végzendő munkához, valamint a törvénynek megfelelően 1 főt delegált az esélyegyenlőségi miniszter asszony is.

Első ülésén a kollégium megválasztotta elnökét Dr. Mészárosné Parádi Tündét (Életesély Mentálhigiénés Alapítvány, Szolnok) és alelnökét Szarkáné Kövi Mártát (Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete, Nyíregyháza), valamint kialakította a működéshez szükséges ügyrendet is. A kollégium munkájához és a pályázatok kiírásához szükséges forráselosztást és a működési alapelveket a NCA Országos Tanácsa határozza meg. A jelenleg országosan felosztható forrás nagysága 6,1 mrdFt, amelyből az észak-alföldi régió civil szervezetei 365 millió forint működési támogatásra pályázhatnak. A pályázat kiírásához szükséges szabályzat , melyet a kezelő szervezetnek és az NCA Tanácsának kell előkészíteni még nem született meg. A kollégium a pályázati kiírást a támogatási elvek ismeretében rövid időn belül elkészíti.

Szintén némi csúszást okozott az NCA megvalósításában, közreműködő kezelőszervezet, mely közbeszerzési eljárással került kijelölésre. A nyertes szervezet a Magyar Államkincstárral lett, mellyel a szerződés a napokban lett aláírva.

A kollégium addig is végzi munkáját, javaslatokat fogalmazott meg az támogatási alapelvekhez, a pályázati kiírásra és az adatlap szövegére. Az így elkészült pályázati szabályzat alapján véglegesített pályázati felhívás a legutolsó információ szerint április végére várható a régióban.

Addig az érdeklődők az NCA hivatalos honlapján www.nca.hu és a www.civilmagyarorszag.hu észak-alföldi regionális portálján olvashatják az aktuális híreket.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás