A rovat kizárólagos támogatója

A NER lovag Jellinek Dániel cége húzhatja fel az 5 csillagos Minaro Hotel Tokajt épülét egy elhagyatott bányaterületen a Tokajhoz tartozó Csurgó-völgyben. Nem kell aggódni, az infrastruktúrára is jutott közpénz. Ehhez kapcsolódik majd az Aktív Turisztikai Központ épülete, rendezvényteremmel és látványkonyhával. Ehhez 3000 négyzetméteren rendezik a tájat, vagyis a világörökségi tokaji tájba 90? tonna betonacélt építenek majd be.

A Minaro Hotel Tokaj 2022 tavaszára készülhet el, de ehhez még meg kell oldani a csapadékelvezetési és közvilágítási problémákat – írja a 444.hu. Erre az önkormányzat pályázatot írt ki, a munkát az Aktuál BAU Kft. végezheti el 298 millió forintért. Ez az építőipari cég építi részben a luxushotelt is, de ők húzták fel pl. a nyíregyházi atlétikai centrumot is. A beruházáshoz időközben csatlakozott az ország kilencedik leggazdagabb embere, Jellinek Dániel cége is.

Nem csak a szálloda körüli infrastruktúrára, a hotelre is jutott közpénz: a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alatt álló Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Kisfaludy-pályázatok keretében még 2018-ban 2,9 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást adott a Tokaj Csurgó Völgy (TCSV) Kft.-nek.

Tavaly nyáron Jellinek Dániel cége, az Indotek Group által 24 százalékban tulajdonolt Appeninn Holding Nyrt. 75 százalékos tulajdonos lett a Dreamland Holdingban, így került képe Jellinek a Tokaj Csurgó Völgy Kft. esetében is, az is a csomag része volt. A hotel kivitelezőjét úgymond megörökölték, az Aktuál Bau és a Grabarics Kft. 7,7 milliárd forintos ajánlattal győzött korábban.  Szintén a Dreamland-csomag része a TATK Tokaj Aktív Turisztikai Kft., amely szintén a Jellinek-birodalomhoz tartozik. A cég a kormányzati MTÜ-től 993 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott turisztikai attrakciófejlesztésre.

A 444.hu szerint a luxusszállodához kapcsolódik majd az Aktív Turisztikai Központ épülete, rendezvényteremmel és látványkonyhával. Ehhez 3000 négyzetméteren rendezik a tájat, vagyis a világörökségi tokaji tájba 90? tonna betonacélt építenek majd be. A munkát a Jánosik és Társai Kft. 922 millió forintból vállalta.

Nyitókép: Minaro Hotel Tokaj csurgó bánya

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek