A rovat kizárólagos támogatója

A TerepSzemle Stúdió ötödik alkalommal hirdeti meg fotóstáborát – nem csak természetfotósoknak. Jelentkezni június 30-ig lehet. (X)

Fotózni mindenki tud, elég hozzá egy digitális fényképezőgép vagy egy mobiltelefon, de igazán jó képet készíteni már nem mindenki képes. Akik nem elégszenek meg az automatika adta lehetőségekkel, meg szeretnék alkotni azt a képet, ami a gondolataikban létezik, de az exponálás után mégsem azt kapják vissza, amire vágytak, és többet szeretnének tudni arról, mire is képesek a fényképezőgépükkel, azoknak szól leginkább a TerepSzemle Stúdió fotóstábora. A tábornak a fotográfiai alapok erősítése mellett mindig van egy főtémája, ez idén a projekt alapú fotózás. A fotóművészek és amatőr alkotók körében is népszerű munkamódszer kiválóan alkalmas a képi világ, látásmód és gondolatok letisztázására. A táborban a résztvevők egy mini projekten keresztül ismerkednek a projekt alapú fotográfiával, a napi feladványok, képelemzés és képértékelés során lehetőség nyílik az egyéni fejlesztésre, a felmerülő kérdések megválaszolására. A részvételnek nem alapja az előképzettség, a programon mindig vannak, akik szakkönyvek böngészése, vagy internetes kurzusok után jelentkeznek, és olyanok is, akik még csak éppen ismerkednek a fotózással. Az intenzitás miatt, illetve a gyakorló feladatoknak köszönhetően a tudásszintbeli különbség általában nagyon hamar eltűnik, hiszen inspiráló a környezet, és jellemzően a közösség is. A tábor helyszíne hagyományosan a CSEMETE Egyesület Bugaci Oktatóközpontja, ahogy a TerepSzemle partnerszervezete, a „tanyatulajdonos” CSEMETE egyesület természetismereti és egyéb táborainak is. (A programban rendszerint szerepel az Ősborókásba tett kirándulás, mely idén májusban leégett, reméljük, július végén már jó hírekkel is szolgálhatunk róla.

A TerepSzemle Stúdió fotóstáborai A TerepSzemle Stúdió fotóstáborai. Kattintson a képre a fotógaléria megtekintéséhez!

Az egyesület egyébként természetvédelmi tevékenysége mellett év közben is szervez fotós képzéseket. Mivel napjainkban a látható ingerek többsége uralja életünket, úgy gondolják, minél jobban ismerjük a képek, színek, formák világát, annál könnyebben értelmezhetjük a bennünket körülfogó látványt, és annál jobban felkészülhetünk ezeknek a szűrésére. „Amikor a környezet védelméről van szó, és meg akarjuk szólítani az embereket, nem mindegy, mivel és hogyan illusztráljuk a mondanivalónkat.” A munkájuk során készülő képanyagot ezért igyekszenek a környezetvédelem szolgálatába állítani (környezetvédő, és egyéb szervezetek, intézmények számára is elérhetővé teszik képarchívumukat a hamarosan induló fotougynokseg.com weboldalon), felhívni a figyelmet a szellemi tulajdon védelmére, a legális képhasználat elterjedésének fontosságára, valamint a fotós etikett alapvetéseire.

A TerepSzemle Stúdió fotóstáborai A TerepSzemle Stúdió fotóstáborai

A fotóstábor résztvevői számára a szervezők teljes ellátást biztosítanak, felső korhatár nincs, a részvétel 14 éven felüliek számára javasolt. Jelentkezni a mail@terepszemle.hu e-mail címen lehet, részletek, szöveges és képes beszámolók a www.terepszemle.hu/foto.html oldalon találhatók. A tábor vezetője Konyhás István fotóriporter, a Magyar Biológiai Társaság és a MÚOSZ Fotóriporteri Tagozatának tagja.
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás