A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Az árnyékolástechnikai termékek ma már a házak és lakások szinte kötelező elemei. Nemcsak nyáron védenek a meleg és a napsugárzás kellemetlen hatásai ellen, hanem télen is nagyon jó szolgálatot tesznek. Hőszigetelő képességüknek köszönhetően segítenek az egyre emelkedő energiaköltségeket kicsit kordában tartani.

Éppen ezért nagyon is fontos berendezési elemek, amelyekre célszerű gondot fordítani, azaz rendszeres időközönként ellenőrizni, hogy minden rendben van-e velük. Hiszen mindenki tisztában van vele, hogy ami el tud romlani, az sajnos el is fog.

Ellenőrizd és cseréld le, ha gond van vele!

A Mentool.hu redőnytechnikai kínálatában minden olyan eszközt megtalálsz, amire szükséged lehet a redőnyök időszakos ellenőrzésekor feltárt hibák orvoslásához, vagy a váratlanul jelentkező gondok elhárításához.

A leggyakrabban a gurtni, azaz a redőny felhúzásához és leeresztéséhez nélkülözhetetlen tartozék szokott elromlani. Bizony idővel elfáradhat az anyaga, hiszen azért elég nagy igénybevételnek van kitéve nap mint nap. Érdemes tehát már akkor, ha csak a legkisebb szakadást vagy foszlást veszed észre a gurtnin, kicserélni azt. 

Ezzel elkerülheted, hogy a lehető legrosszabb helyzetben mondja fel a gurtni a szolgálatot, és te ott maradj egy csálé redőnnyel. Régebben csak a klasszikus, piros csíkos gurtnit lehetett beszerezni, de ma már csíkmentes változatok is kaphatóak. Általában méterben lehet ezeket megvásárolni.

Csak precíz méretekkel

A gurtniproblémák mellett azonban nagyon gyakori, hogy a lamellák hibásodnak meg. Letörhet belőlük egy-egy darab, elfárad az anyaguk. De nem kell kétségbe esni ilyen helyzetekben sem. Mint minden folyamat esetében, így itt is alapvető, hogy minden méretet nagyon alaposan kell megmérni. A gurtnit és a többi elemet is. Alapszabály, hogy ezt minimum két alkalommal is tedd meg, és pontosan jegyezd is fel az adatokat! Hiszen a tökéletes hosszúság, szélesség és vastagság ismerete nélkül nem tudnád kiválasztani a pontosan illeszkedő alkatrészeket és elemeket. 

A lamellacseréhez persze a komplett redőny visszabontására lesz szükség. Ez elsőre elég komplikáltnak hangzik, de többen megbírkóztak már vele. De persze nem az életed legfontosabb feladata ez, amin a boldogságod áll vagy bukik. Ha nem megy, nyugodtan hívj szakembert. 

Kicsi, de igazán nélkülözhetetlen eszköz

Érdemes szót ejteni még a redőnyautomata néven forgalmazott nagyon okos kis szerkezetről. Arra szolgál, hogy a gurtnit felcsévélje, majd abból lehessen leereszteni a gurtnit finoman. Lényegében egy acélrugó egy kis műanyag házban. Ha nem működik megfelelően, akkor bizony a redőny nem mozgatható rendesen, de akár még vissza is zuhanhat. Éppen ezért ezt az alkatrészt is ellenőrizd időnként, és ha baj van, avatkozz be! Az elakadások esetén minden esetben óvatosan próbálkozz! Ha nagy a baj, akkor pedig cseréld le az eszközt!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás