A rovat kizárólagos támogatója

A sétálás kifejezetten egészséges tevékenység, amely amellett, hogy jótékony hatással van a szervezetre, a fogyásban is képes segíteni. Az alábbi írással szeretnénk segítséget nyújtani azok számára, akik sétálással szeretnék leadni a felesleges kilókat.

Miért hasznos a sétálás?

Amikor fogyással kapcsolatos mozgásról van szó, általában mindenki azonnal a futásra gondol. Azonban a sétálás is kiváló alternatíva lehet, ha meg szeretnénk szabadulni a szükségtelen testtömegtől. A sétáláshoz nem szükséges konditerembe járni, vagy bármilyen komolyabb beruházást végrehajtani. Elegendő csupán egy hosszú távon is kényelmes cipő, amely megfelelő komfortérzetet biztosít, és nem terheli meg a lábat.

Minden ember különböző genetikával és anyagcserével rendelkezik, így a fogyás gyorsasága sokaknál eltérő lehet. A sétálás kiváló sporttevékenység, hiszen elegendő kalória égethető el általa ahhoz, hogy elinduljon a zsírégetés folyamata. Különösen fontos kiemelni az étrend szerepét, hiszen alapvetően az étkezés határozza meg a testünk súlyát. Érdemes csökkenteni a szénhidrátbevitelt, illetve megnövelni a fehérjebevitel mennyiségét.

Sétálj többet

A legfontosabb lépés a hatékony fogyáshoz a sétálás mennyiségének növelése. Célszerű fokozatosan növelni a megtett távot, hogy az állóképesség növelése mellett egyre több kalória kerüljön elégetésre.

Emeld az intenzitást

A sporttevékenységek során fontos, hogy soha ne komfortzónán belül mozogjunk. Az intenzitás növelése elengedhetetlen ahhoz, hogy a szervezetünket zsírégetésre kényszerítsük. A sétálás tempójának növelése mellett ajánlott időnként a meredekebb területeket is kihasználni, hogy nagyobb terhelést biztosítsunk.

Válaszd a sétálást, amikor csak lehet

Amikor lehetőség nyílik rá, érdemes sétálás által eljutni a célállomásra. Ha lehet, kerüljük az autó vagy a tömegközlekedés használatát, és kiegyensúlyozott sebességű sétálással tegyük meg a szükséges távolságot. Ez még több mozgást jelent, amelynek segítségével kiválóan elégethetővé válnak a szükségtelen zsírok.

Haladj a saját tempódban

Nem szabad a mellettünk sétáló vagy futó sportolók sebességével foglalkozni, hiszen mindenki a saját tempójában képes a legjobb teljesítményét nyújtani. Ez persze nem azt jelenti, hogy komfortzónán belül szükséges mozogni, viszont el kell kerülni a versengést a többiekkel. Amikor valaki nagy sebességgel fut el mellettünk, hajlamosak lehetünk riválist látni benne, és emiatt hirtelen növelhetjük a sebességet a beérése érdekében.

Érdemes a sétálás során kikapcsolni a külvilágot, és csak a kitűzött célokra összpontosítani. A sétálás amellett, hogy kiválóan hozzájárul az egészséges életmód megteremtéséhez, nagyszerű relaxációs tevékenységet biztosít mindenki számára.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás