Hirdetés

A giga légszennyezettség miatt ma 83 járatot törölt és 143 járatot késleltetett a pekingi nemzetközi repülőtér vezetése. A levegő PM 2,5 részecske tartalma az Egészségügyi Világszervezet által megengedett érték húszszorosa.

A városvezetés narancsszínű riasztást adott ki (a négyfokozatú skálán ez a második legmagasabb), mert a levegő szilárdrészecske-tartalma (az úgynevezett PM 2,5 mutató) az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által megengedett érték húszszorosára nőtt.

AzUSA nagykövetségének mérései szerint helyi idő szerint ma (péntek) reggel hat órakor (közép-európai idő szerint csütörtökön 23 órakor) az egészségre káros szálló por sűrűsége meghaladta a köbméterenkénti 500, helyenként a 600 mikrogrammot is.

Kína északkeleti részére hetek óta sűrű köd borul, mintegy ötven városban riasztást adtak ki a légszennyezettség magas szintje miatt.
 

Ebben is Kína az első: gigaszmog

Ebben is Kína az első: gigaszmog

Minden idők legdurvább szmogjára készül Kína- írtuk egy hete. Peking második alkalommal is kihirdette a szmogriadó legmagasabb fokozatát, a vörös riasztást – jelentette ma a Hszinhua hírügynökség. A légszennyezés kb. napi 4 ezer kínai haláláért felelős.

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás