A rovat kizárólagos támogatója

Kanadai tudósok megállapították, hogy a serpenyőkön lévő teflonból főzéskor kifejezetten környezetszennyező anyagok szabadulnak ki. Az eddigi tesztek szerint a teflonban, melyet szinte minden háztartásban használnak napjainkban, fluortartalmú polimerek találhatók. Ezekből a
vegyületekből hevítés hatására többek között olyan gázok is felszabadulnak, mint a klorofluorokarbonok, vagy ismertebb nevükön a CFC-k. Ezek a gázok tönkreteszik a Föld ózonpajzsát és ezzel a sérülékeny bioszférát gyengítik.
A tudósok még nem végeztek a kísérletsorozattal, így egyelőre nem tudhatjuk, hogy milyen más veszélyforrások leselkednek még ránk kedvenc serpenyőnkből.
jövőnéző

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás