Hirdetés

Állat- és növényritkaságokat, köztük Magyarországon eddig még nem látott fajokat mutat be a TerraPlaza vol.7. című kiállítás vasárnap az ELTE TTK épületében.

A rendezvényen 120 kiállító vesz részt, a magyarok mellett Szlovákiából, Németországból, Lengyelországból, Ausztriából és Romániából is érkeznek bemutatkozók. Az expo egyik fő célja, hogy színvonalas rendezvény keretében Magyarországon is elérhető közelségbe hozza az egzotikus állattartást, a hozzá kapcsolódó hobbi minden részletével és tudásanyagával együtt.

A kiállítás fő látnivalója a pikkelyes hüllők osztályába tartozó, mesterségesen tenyésztett krokodilszkink (képünkön), amelyet hazánkban először láthat a nagyközönség. De bemutatnak több más különlegességet is, például a törpemalacot, a cukormókust, különböző madárpókokat, gekkófajokat, extrém ritkaságú királypitonokat.

A növényfajták közül az orchideák, a tinlandsiák és a broméliák kapják a főszerepet. Az akvarisztika szerelmeseit pedig három tengervízzel töltött akváriummal várják. A rendezvény ideje alatt nyitva áll az ELTE Biológiai és Őslénytani Kiállítása, valamint Történeti Ásvány- és Kőzettára is, ahol az egyetem munkatársai – külön díjfizetés nélkül – vezetést és tájékoztatót tartanak a TerraPlaza látogatói számára.

A kiállításról, amely október 14-én 10 és 17 óra között látogatható, részletes információkat a terraplaza.hu honlapon találhatnak az érdeklődők.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás