A rovat kizárólagos támogatója

A szlovákiai Tátrai Nemzeti Park (TANAP) elfogadás előtt álló új látogatási rendjének tervezete – néhány kivételtől eltekintve – kitiltaná a kutyákat a nemzeti parkból. A lengyel Tátrai Nemzeti Parkban (TPN) már hosszú idő óta tilos kutyát bevinni a védett területre.

Az erre utaló szándék megjelent a készülő látogatási rend tervezetében, ami megtiltaná a kutyákkal történő túrázást, így amennyiben ezt elfogadják, a négylábú kedvencek még pórázon sem juthatnának el a magashegyi környezetbe. Több oka is van annak, hogy miért szeretnék szigorítani a nemzeti park területén az ebek mozgását. A legalapvetőbb közülük a vadon élő állatok életének megzavarása, a kutyatulajdonosok egy része ugyanis nem tartotta pórázon a kutyáját.

Jelenleg a kutyák pórázon, a gazdájukkal közlekedhetnek a jelzett túraútvonalakon, sőt, a csúcsokon is lehet találkozni velük. Mozgásuk betiltása radikális változás lesz a magashegyi útvonalakon. Többek szerint a kutyás társadalomban kezdetben nagy felháborodást fog okozni a tiltás, idővel azonban, miután híre megy, enyhülhet.

A lengyel Tátrai Nemzeti Parkban (TPN) már hosszú idő óta tilos kutyát bevinni a védett területre, amit a helyiek megszoktak, ahogy azt is, hogy ennek megsértéséért magas bírság jár –írta a magas-tatra.info.

Nyitókép: Szlovákia Tátra kutya a Kis-Nyereg hágón Nagy Árpád Magas-Tátra info

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás