Hirdetés
(X)

Mit takar a téli felkészítés fogalomköre a mezőgazdasági gépek és gépalkatrészek vonatkozásában? Mi mindenre érdemes tudatosan odafigyelni ahhoz, hogy a gépeink felkészültek legyenek a hideg évszakra? A cikkben ezeket a kérdéseket vizsgáljuk meg közelebbről is, remélhetőleg ezáltal is segíteni tudunk a felkészülésben.

Miért fontos a téli felkészítés a mezőgazdaságban használatos gépalkatrészeknél?

Azért, mert megfelelő felkészítés nélkül a télen tapasztalható hideg időjárás nemkívánatos módon befolyásolhatja a gépek és az alkatrészek rendelkezésre állását. Amikor fagypont alá megy a hőmérséklet, akkor muszáj tenni valamit a felkészítés jegyében.

Ezért lehet kiemelt jelentősége annak, hogy például a Ferwant webáruház téli termékeinek választékából időben megtörténjen a kulcsfontosságú eszközök és készítmények beszerzése, majd azok alkalmazása.

Számolva azzal, hogy a munkagépek mennyisége, a használat várható jellege, illetve annak volumene alapvetően mit tesz indokolttá. Jobban megéri előre tudatosan készülni a hidegre, mintsem a nagy meglepődésben kapkodva keresni a gyors megoldást.

Melyek a gépek és gépalkatrészek téli felkészítésének kellékei?

Mindenekelőtt a munkagépekben funkcionáló hűtőfolyadékot javasolt olyan koncentrátumra cserélni, amelyik egyértelműen kompatibilis a télen tapasztalható hideg időjárással.

Ehhez kapcsolódóan a speciális fagyálló koncentrátum beszerzése is az erősen javasolt lépések közé tartozik. Hiszen a megfelelő készítmény elősegítheti, hogy a gépekben működő alkatrészek fagypont alatt se menjenek idő előtt tönkre.

Szélvédőmosóból sem árt már az ősz végén nemcsak beszerezni a téli verziót, hanem le is cserélni a nyári folyadékot még a fagyok beállta előtt. Nem akármilyen kellemetlenséggel jár ugyanis, amikor váratlanul megfagy a folyadék, és szétnyomja a műanyag csövet.

A téli felkészítés jegyében a következőkre sem árt gondot fordítani

Bár a mostani telek köszönő viszonyban sincsenek a néhány évtizeddel korábbi nagy havazásokkal, azért sosem lehet tudni, mikor érkezik egy nem várt hófúvás. Ezért nem árt, ha a hólapát is rendelkezésre áll a munkagépek környezetében.

Szintén a téli felkészítéshez tartozik, hogy lehetőleg jégkaparó és jégoldó spray is legyen a munkagépben. Ezáltal egy-egy fagyos reggelen sem tart a szükségesnél tovább, hogy el tudjunk indulni a dolgunkra. Sőt, hidegindító spray beszerzésével akár a nehezebb indulást is meg lehet könnyíteni.

Összegzésként annyit lehet tehát elmondani, hogy a téli felkészítés kulcsfontosságú feladatkör annak érdekében, hogy a mezőgazdasági gépek és gépalkatrészek rendelkezésre állására a kívánt minőségben lehessen számítani. Ezért ha egy mód van rá, célszerű időben megoldani ezt a kérdéskört.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás