A rovat kizárólagos támogatója

Bardóczi Sándor Budapest főtájépítésze műholdas elemzést tett közzé a Városliget területéről: a kép egy 2015-ös és egy 2020-as műholdas infrafotó összehasonlításával készült, és bemutatja, hogyan változott a terület zöldfelületi intenzitása öt év alatt.

Bardóczi Sándor a Városliget átalakítását támogató fideszes képviselőkre hivatkozva azt írja:

„Még a főváros októberi közgyűlésén is elhangzottak olyan képviselői mondatok, amelyek szerint a »Városligetben nőtt a zöldfelület«. Nos a tények makacs dolgok. Nem nőtt. A legnagyobb zöldfelületi növekmény a lebontott, és még ma is kordonok mögötti PECSA területén, illetve a Fővárosi Állat és Növénykert területén detektálható.”
Egy kommentelő megjegyezte, hogy: „Ez egyrészről igaz. Másrészről a felújított részeken egy klasszisokkal szebb, kulturáltabb, minden szempontból európai park jött létre, ahol egyszerűen öröm lenni.”
Bardóczi válasza szerint ezek „akkor is klasszisokkal szebbek és kulturáltabbak tudnának lenni századannyi áron, ha épületeket nem építettek volna hozzá, csak a parkot rehabilitálják. Egy park beépítésre nem szánt terület.”

A piros területeken a zöldfelületi intenzitás csökkent, a zöld területeken nőtt, a sárga területeken pedig stagnált.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás