Hirdetés

Mi, a Természet- és Környezetvédő Tanárok Egyesülete vezetői és – 2001. augusztus 24-26-án Nyíregyházán “A Kárpát-medence, mint Európa ékessége” címmel rendezett – országos millenniumi tanácskozásának résztvevői egyhangúlag kinyilvánítjuk, hogy az agrárium és a magyar vidék fejlődése szempontjából meghatározónak tartjuk a 2253/1999. sz. Kormányhatározattal elfogadott, és 2000. január 1-jével önálló költségvetéssel indítani rendelt Nemzeti Agrár-környezetvédelmi Programot.
Kinyilvánítjuk továbbá azon szándékunkat, hogy az NAKP által igényelt szellemi infrastruktúra fejlesztésében ránk háruló képzési, nevelési feladatokat vállaljuk, azokat a program sikere szempontjából meghatározó jelentőségűnek tartjuk.
Értetlenül állunk ugyanakkor az előtt a helyzet előtt, hogy a politikai szándékot egyértelműen jelző 1999-es kormányhatározat ellenére az abban foglalt jogalkotási, intézményfejlesztési és költségvetési feladatok teljesítése mind a mai napig késedelmet szenved, azokban az eltelt közel 2 év alatt szinte semmi előrelépés nem történt.
Felhívásunkkal és jelen állásfoglalásunkkal azon törvényhozási tényezőkhöz fordulunk, akik és amelyek érintettek és érdekeltek a magyar vidék és benne az agrár-környezetgazdálkodás eurokonform fejlesztésében. Kérjük, hogy tegyenek meg mindent a program mielőbbi indításáért. Ebben felajánljuk közreműködésünket, és a pedagógustársadalom támogatását.

A tanácskozás résztvevői és a TKTE vezetése nevében Dr. Tóth Albert s.k. Vasváry Zoltánné s.k. Dr. Vida Gábor s.k.
a TKTE elnöke a TKTE alelnöke a TKTE tiszteletbeli elnöke főiskolai tanár a rendezvény szervezője egyetemi tanár, akadémikus

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás