A rovat kizárólagos támogatója

A koronavírus-járvány terjedése sajnos hazánkban is felgyorsult, és Európa több országához hasonlóan mi is kénytelenek vagyunk bezárkózni. Ennek eredményeként az élet számos területén korlátozásokat vezettek be, ami bizony a sportolási lehetőségeinket is leszűkítette. 

Fontos, hogy ezen körülmények ne szegjék kedvünket és folytassuk a testmozgást, illetve ha eddig még nem sportoltunk, akkor itt az ideje, hogy elkezdjük. A mozgás szerepe most még inkább meghatározó fizikai és mentális egészségünk megőrzéséhez, immunrendszerünk erősítéséhez.

Ami minden mozgásformára igaz: nehéz elkezdeni vagy újrakezdeni

November 11-től szigorú járványügyi korlátozások léptek életbe hazánkban. A korlátozások számos életterületünkre, köztük sportolási lehetőségeinkre is kihatnak.  Az intézkedések értelmében tilos az amatőr csapatsport, ugyanakkor az egyéni sportolási tevékenységek továbbra is szabadon gyakorolhatóak. Igaz, hogy most nem éppen ideálisak a körülmények, hiszen bezártak az edzőtermek, a konditermek, az uszodák, a jóga- és fitneszstúdiók, de ez nem ok arra, hogy otthon üljünk egész nap mozgás nélkül.

A korlátozások miatt sokan szüneteltetik a testmozgást, vagy éppen bele sem kezdenek, mert nincs hol elkezdeni, hiszen minden terem bezárt. Mi mégis azt tanácsoljuk, hogy a beszűkült lehetőségek ellenére is kezdj el mozogni otthon vagy éppen a szabadban. 

Testi, lelki, szellemi felfrissülés testmozgással

Különösen ebben a mostani nehéz helyzetben még fontosabb szerep jut a testmozgásnak. A rendszeres testmozgás erősíti immunrendszerünket, segít a stressz leküzdésében és szellemileg is frissít. A sport fizikai testünkre gyakorolt hatásaival mindannyian tisztában vagyunk, cikkünkben a sport mentális egészségünkre gyakorolt pozitív hatásait szeretnénk kiemelni.

Akik rendszeresen sportolnak jól tudják, hogy már heti pár óra testmozgás milyen pozitív hatást gyakorol az elménkre, az idegrendszerünkre.  Ha Te is részt vettél már bármilyen edzésen, biztosan ismerős az érzés, hogy a végére egy kellemes fáradtság járta át a tested, és egy jóleső frissességet éreztél szellemileg is.

A mostani vírushelyzet, a szigorú korlátozások, a gazdaság visszaesése mind kihatnak lelkiállapotunkra, hangulatunkra. A stresszes állapot sajnos sokaknál állandósult, és egyre többen küzdenek depressziós tünetekkel is. Rendszeres testmozgással hatékonyan vehetjük fel a harcot a stressz és a depresszió ellen, hiszen mozgás közben a testünk boldogsághormont termel, ami segít a stressz oldásában.

A tökéletes időpont, hogy elkezdj sportolni most van

Alkalmazkodj a megváltozott helyzethez, és járj el futni vagy mozogj otthon. Az internet segítségével számtalan online órához csatlakozhatunk fizikai korlátok nélkül. A mozgás segít megküzdeni a napi stresszel, segítségével kiegyensúlyozottan vehetjük az előttünk álló akadályokat, kihívásokat.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás