Hirdetés

A MOL Plugee bejelentette, hogy április 1-től emeli a töltési díjakat az elektromos autósok számára. Az emelés nemcsak Magyarországra vonatkozik, hanem Horvátországra, Romániára és Szlovéniára is. Pozitívum viszont, hogy a töltés indításakor megszűnik a 3000 forintos összeg zárolása.

A jövő hónaptól hazánkban a regisztrált felhasználók számára az AC töltés díja 109 Ft/kWh, a DC töltés pedig (ultra töltőkön is) 155 Ft-ra emelkedik. (Jelenleg az árak 99 Ft és 139 Ft, ezek emelkednek mintegy 10%-kal jövő hónap elsejétől.) A 31. perctől fizetendő 1 Ft/perc idő alapú díj nem változik. Regisztráció nélküli, ún. ad-hoc töltés esetén 119, illetve 165 Ft/kWh lesz az AC és DC töltés díja. A töltőállomásokon megvásárolható 10, 20, illetve 40 kWh energiát tartalmazó csomagok ára 1290, 3490, illetve 6990 Ft lesz – írta a villanyautósok szakportál.

Megjegyezhetjük, hogy az áramár elmúlt időszakban látott emelkedése fényében nem váratlan a döntés. A nagyobb hazai töltőhálózatok közül az első volt a Mol, amelyik áremeléssel reagált erre a piaci helyzetre. Amennyiben a hazai töltőhálózatoknál beindul az áremelés a piaci folyamatok (tartósan magasabb áramár) következtében, akkor még inkább felértékelődik az otthoni töltés lehetősége, ahol a rezsicsökkentés miatt a lakossági fogyasztók 3 Ft/kWh-s áron jutnak hozzá az áramhoz.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás