Hirdetés

29 autóból öt megbukott az egyik brit hetilap, a The Sunday Times saját, független környezetvédelmi vizsgálatokra szakosodott laboratóriumának szakemberei által elvégzett tesztjén. Az európai mérési ciklus is necces.

Összesen huszonkilenc, Európában kapható autótípust vizsgáltak, majd az eredményekről hosszú cikket közöltek május 24-én a lap előfizetéses weboldalán.
A tesztben rosszul szereplő autók közt ott a Mazda 6, az Opel Zafira, a BMW X3 és a Citroen egy-egy típusváltozata is. Ezek akár kilencszer több nitrogénoxidot okádnak a levegőbe, ha valós körülmények közt mérik meg őket. Nem kell csalni a hamis eredményhez, az európai mérési ciklussal is komoly gond van.

Ha az európai döntéshozók még nem láttak munkához, akkor most pont itt az ideje, hogy leüljenek és az elejétől újragondolják az Európai Unióban forgalomba hozott új autóknak kötelező, Euro-normákhoz tartozó vizsgálatokat. 

A The Sunday Times által idén tavasszal elvégeztetett méréseken öt autóról kiderült, hogy lényegesen több nitrogénoxidot (NOx) vagy nitrogén-dioxidot (NO2) bocsátanak ki valós használati körülmények közt, tehát közúton, mint amit a jelenleg érvényes és kötelező Euro 6-norma megenged.

Részletek a totalcaron >>>

 Beindult a VW dominó

Az egész autóipar és a teljes német ipar megszenvedheti a pár napja kirobbant  Volkswagen-botrányt. Miután a német autógyártó beismerte, hogy manipulálta az USA-ban bizonyos dízelmodellek károsanyag-kibocsátási tesztértékeit, a botrány óriásira duzzadt. A VW magával rántotta a többi német gyár adóskockázatát is.

Az egész álszent környezetvédelmi maszlag egy bullshit-parádé.

Az autózás nem környezetbarát, ezt tudomásul kell venni. Legfeljebb enyhíteni lehet a káros hatásokat, és persze muszáj is törekedni erre, de ahogy nőnek az eladási számok, és egyre több autó egyre többet furikázik a világban, egyre jobban fogják rontani a levegőt. De még így is nehéz lenne ráfogni a globális problémáinkat az autóiparra, ha kicsit kibújunk a szemellenzők mögül. Ha óvni akarnánk a bolygónkat, a szemléletünkön, életcéljainkon kéne elgondolkodni, de ez egy másik történet.  VW-botrány: mindenki hazudik

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás