A rovat kizárólagos támogatója

A WWF a leghitelesebb fenntarthatósággal foglalkozó NGO, állapította meg a 2015-ös Sustainability Leaders Report, amely 82 ország szakértőinek és magas rangú döntéshozóinak véleményét tükrözve állította fel a fenntarthatósággal foglalkozó vállalati, kormányzati és civil szervezetek ranglistáját.

A most kiadott jelentés szerint a vállalatok és szervezetek megítélését elsősorban integrált fenntarthatósági értékrendjük, illetve a vezetőségük személyes fenntarthatósági elképzelései határozzák meg. A The 2015 Sustainability Leaders három szektor, közel húsz év alatt mutatott, fenntarthatósággal kapcsolatos teljesítményét vizsgálta. A vizsgálat során az 1997 és 2015 között gyakorlatban is megvalósított fenntarthatósági programok kerültek kiértékelésre. Ez alapján világossá vált, hogy kizárólag azok a vállalatok, civil szervezetek és kormányok értek el valódi, mérhető eredményeket, amelyek az alaptevékenységeikbe is beépítették a fenntartható fejlődési modelleket.

A vállalati és kormányzati szektor részletes analízise mellett a civil szektor a harmadik terület, amelyre a vizsgálat kitér. Eszerint a globálisan megkérdezett szakembereknek negyede a WWF-et jelölte meg, mint a fenntartható fejlődésben élen járó, vezető szervezetet.
Az elemzés alapján, a WWF ezzel az eredménnyel a civil szektor egyértelmű piacvezetője, melyet a Greenpeace (18%) és az Oxfam (9%) követ. Területi megosztásban a WWF megítélése Európában és a Latin-Amerikai, Karibi térség válaszadói körében a legpozitívabb (30%), míg a Greenpeace vezető szerepe Óceániában a legerősebb (23%).

A teljes angol nyelvű sajtóhír innen elérhető.  A tegnap kiadott The 2015 Sustainability Leaders tanulmány innen elérhető.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás