Hirdetés
Forrás: MTI

A brit helyi önkormányzatoknak a kormány által kialakított új tervezési politika értelmében nagyobb erejük lesz a jövőben arra, hogy elérjék: az új házakban bizonyos mértékben zöld energiát is használjanak.

A regionális és helyi engedélyezési hatóságokat a megújítható energiaforrások felhasználásának ösztönzésére kívánják rávenni, ami segíthet abban, hogy a kormány elérhesse az üvegház hatást kiváltó gázok kibocsátásának csökkentésével összefüggésben kitűzött céljait. A kormány azt szeretné, hogy 2010-re Nagy-Britanniában az elektromos áram 10 százalékát megújítható energiaforrások biztosítsák.
A tervezési engedélyek elnyerésének nehézségeit – különösen a szél-erőművek esetében – már sok támadás érte. Ezeket a projekteket gyakran támadják a helyi lakosok, akik szerint a turbinák rontják a tájképet. Pártjukon áll például az ilyen építkezések leállítása mellett kiálló Károly herceg is.
A brit szélenergetikai vállalatok szövetsége (British Wind Energy Association – BWEA) múlt héten nyilvánosságra került kutatási jelentése szerint átlagosan csaknem 12 hónapot vesz igénybe egy-egy terv engedélyeztetése. A BWEA ezért örömmel fogadta a tervezetet.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás