A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Az új évtől a gépjárműveknek fizetős lesz a városközpontba való behajtás, így a metróval utazók számának jelentős növekedése várható. Ezért állnak munkába a nyomóemberek a milánói metrón.

Addig utazzatok a metrón, amíg össze nem nyomnak! – adta hírül a milánói sajtó a közlekedési újdonságot. Az egyes számmal jelölt és a városközponton áthaladó metróvonal öt állomásán kísérleti jelleggel alkalmazzák a "bedobóembereket". Olaszul ezt a nevet kapta az az összesen harminc ellenőr, akinek feladata a reggeli és délutáni csúcsforgalomban a "közlekedési káosz enyhítése az utasok minél gyorsabb le- és felszállásának segítésével" – közölte a milánói közlekedési vállalat (ATM).

Az olasz nyomóemberek nem viselnek fehér kesztyűt mint japán kollégáik, de munkájuk pontosan ugyanaz lesz. Reggel nyolc és tíz óra között, valamint délután fél öttől hét óráig tuszkolják be az utasokat a metrókocsikba. Munkába állításukat az indokolta, hogy az új évtől a gépjárműveknek fizetős lesz a városközpontba való behajtás és ezért a metróval utazók számának jelentős növekedése várható. Az ATM sűrűbbé teszi a járatokat, de ha az utasok nem igyekeznek a le- és felszállással és nem nyomulnak be elegen a kocsikba, túl nagy lesz a tömeg a peronokon. Ezen fognak a nyomóemberek segíteni.

Az 1964-től működő milánói metrónak most épül a negyedik és ötödik vonala. A metróhálózat 75 kilométer hosszú 88 állomással, napi félmillió utassal.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás