A rovat kizárólagos támogatója

Új tantárgyat vezetnek be a magyar iskolákban. Augusztus végétől képzéseket indítanak a pedagógusok számára a fenntarhatósági tantárgy oktatásának elsajátításához. Az új tananyag célja, hogy érzékenyítsék a fiatalokat a 9-12. évfolyamon, ráadásul érettségi tantárgyként is választható lesz.

Augusztus végétől képzéseket indít a FÜPI Oktatási, Kulturális és Tanácsadó Kft. a pedagógusok számára, a fenntarthatósági tantárgy tanításának elsajátításához-szúrta ki a napi.hu.

A sok-sok milliárdnyi közpénzzel kitömött Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány (alapítója Áder János ex köztársasági elnök) támogatásával – a Nemzeti alaptanterv előírásaival, illetve az uniós és hazai törekvésekkel összhangban a köznevelés és a szakképzés számára elkészült, illetve további fejlesztés alatt áll – a 9. 10. és a 11. és 12. – évfolyamok számára egy alapozó, illetve egy érettségire előkészítő általános és szakmai programcsomag.

Mint írják, a fenntarthatóság tantárgy tanításának célja elsősorban nem a lexikális ismeretszerzés, hanem az érzékenyítés, a fenntartható fejlődés és az egyéni felelősség összefüggéseinek megértetése a diákok számára. A tantárgy témakörei szorosan illeszkednek a diákok mindennapi tapasztalataihoz, miközben ezekből kiindulva mutatnak rá a globális problémákra.  A tanulás módja elsősorban a tapasztalatszerzés és elemzés, a kritikai gondolkodás, az érvelés, a vita, az együttműködés, a közös alkotás. A tananyag elsajátítását gyakorlatközpontúan, az élménypedagógia eszköztárával, a kíváncsiság és motiváció ébrentartásával fogják oktatni.


Kíváncsiak lennénk, hogy mennyi közpénzt fizet Áder alapítványa a FÜPI Kft.-nek, mely honlapján pl. “Jóga és relaxáció jótékony hatásai a saját életünkben és az oktató-nevelő munkában” képzés is szerepel.  Vajon jelentkezőként, vagy átalányban fizetnek? A fidesz által lealázott és tönkretett közoktatásban még megmaradt pedagógusoknak vajon melyik képzésre lenne igénye?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek