A rovat kizárólagos támogatója

Állatvédő alapítványt hoz létre a kormány. Természetesen minden költséget állnak, a létrehozásért Varga Judit felel. A gyakorlat majd megmutatja, hogy mennyire komoly/vagy csak egy szokásos kormánypropaganda PR trükk.
Előterjesztést nyújtott be az Országgyűléshez Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes: eszerint 2024-től új állatvédő alapítványt hozna létre a kormány „Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány” néven-szúrta ki a HVG.

Az előterjesztés szerint az alapítvány célja, hogy az állatvédelem fejlesztésével és népszerűsítésével kapcsolatos feladatokat lásson el, valamint az állattartás felelősségét tudatosítsa.

A törvénnyel hivatalosan a következő feladatokat testálnák a szervezetre:

az állatvédelemmel kapcsolatos tájékoztató portál működtetése,
állatvédelmi szakmai konferenciák koordinálása,
állatvédelemmel kapcsolatos országos kommunikációs és érzékenyítő kampányok, illetve állatvédelmi pályázatok lebonyolítása és felügyelete,
az állatvédelem fontosságának a tudatosítása és továbbadása a fiatal generációk számára,
az állatvédelem népszerűsítését célzó tudományos és oktatási tevékenység ösztönzése, képzési programok kidolgozása és koordinálása,
állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek és gazdálkodó szervezetek támogatása, együttműködésük ösztönzése,
nemzetközi jó gyakorlatok adaptálási lehetőségeinek feltérképezése a hazai állattartási kultúra fejlesztése érdekében.

Semjén benyújtott javaslatában azonban van egy csavar: csupán a benyújtással nem jön létre az alapítvány, a szervezet létrehozásáról Varga Juditnak kell gondoskodnia. Az alapítvány vagyonának biztosításáról a kormány gondoskodik, működését 2024-től évente fogja támogatni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás