Hirdetés
(X)

Az Olaszországban rendezendő Ecomondo és a Key Energy 2022 az észak-afrikai és szubszaharai országok környezetvédelmi kihívásaira összpontosítanak.

Az éghajlatváltozástól az újrahasznosított anyagokig és a fosszilis tüzelőanyagoktól a megújuló energiákra való átállásig. Az észak-afrikai és szubszaharai országok környezeti kihívásai és lehetőségei állnak a beszélgetések/viták egy részének középpontjában az Ecomondo és a Key Energy 2022 (Olaszország, Rimini Expo Centre, november 8-11.) rendezvényeken, amelyeket az IEG – ITALIAN EXHIBITION GROUP, az európai ökológiai és energetikai átmenet referenciapontja szervez. “A legátfogóbb kiállítás a körforgásos és megújuló energia területén, az üzleti és kutatási platform” – mondja Corrado Peraboni, az IEG vezérigazgatója – “valójában az Európa és Afrika közötti kapcsolatépítés és a lehetőségek cseréjének valódi erőművévé is válik”.

A NEMZETKÖZI ESEMÉNYEK

A látogatókat a Fabio Fava és Gianni Silvestrini által elnökölt Ecomondo és Key Energy műszaki-tudományos bizottságok által kidolgozott globális konferenciák magalapozott javaslata fogja fogadni, amelyeken az Európai Bizottság is részt vesz. A konferenciák és szemináriumok során, amelyeken nemzetközi, nemzeti és helyi intézmények, állami és magánvállalatok, valamint a tudományos világ képviselői vesznek részt.

AFRIKA ZÖLD NÖVEKEDÉSE, A FÓRUM

Afrikai nagykövetségek, kormányok és intézmények találkoznak az “Afrika zöld növekedése” 2. fórumán: a “Zöld hidrogén” és a “Víz, energia és élelmiszer kapcsolata” területén rejlő növekedési lehetőségek kerülnek megvitatásra, különös tekintettel a körkörös gazdaságra és a fiatalok vállalkozói tevékenységére Afrika egyre növekvő integrációjában a világgazdasági körforgásban. A rendezvényt a RES4Africa és az Ecomondo-Key Energy Tudományos Bizottság szervezi az ITA-Olasz Kereskedelmi Ügynökség, a Külügyminisztérium és a Nemzetközi Együttműködési Minisztérium, valamint az Ökológiai Átállásért Felelős Minisztérium támogatásával.

ÚJ ENERGIÁK

A fosszilis szénről való áttérés a “Transition towards carbon neutrality” (Átmenet a karbonsemlegesség felé) című rendezvényen lesz hangsúlyos, amelyet az OECD bio-, nano- és konvergens technológiák (BNCT) munkacsoportja elnököl, és amely azzal foglalkozik, hogy a vegyipari ágazat számára sürgősen szükség van egy olyan globális széngazdálkodási stratégiára, amely támogatja a fenntartható körkörös gazdaság megközelítését.

ASZÁLY ÉS ALTERNATÍV VÍZFORRÁSOK

Az Európai Bizottság továbbá részt vesz a “Water Projects Europe: A vízhiány és az aszály miatt szükséges intézkedések (a Földközi-tengerre összpontosítva)” című rendezvényen, amelyet a Water Europe szervez a vízhiánnyal kapcsolatos kihívásokkal kapcsolatos uniós finanszírozású projektekről; a délutáni ülésen Francesco Fatone elnököl.

A folyamatosan frissített program a következő címen érhető el >>>

 

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás