A rovat kizárólagos támogatója

A gazdák meglepődve tapasztalják, hogy az agrárkamarai választások nem arról szólnak, hogy a jelöltek közül a nekik megfelelőket válasszák meg. Egyetlen listára kell szavazniuk. Emiatt a napokban már tiltakozott az Élőlánc Magyarországért. Most a gazdák egy része döntött úgy, hogy bojkottálja az agrárkamarai választásokat.

A most folyó, fölülről szervezett, egylistás – a rendszerváltás előtti Hazafias Népfront-választásokra kíséretiesen hasonlító – agrárkamarai választások illegitim rendszert hoznak létre. Az a rendszerváltás előtti „választásokra” kísértetiesen hasonlító színjáték, melyen a gazdák nem saját jelöltjeiket állíthatják, hanem csak EGY kész listára „szavazhatnak” – nem más, mint jól körülhatárolható érdekkörök puccsszerű hatalomátvétele. Ha e kísérletet a gazdatársadalom nem akadályozza meg, az beláthatatlan következményekkel jár a mezőgazdaság és élelmiszeripar szereplőire, a magyar vidék és az ország jövőjére nézve. Áll többek között az Élőlánc Magyarországért minapi sajtóközleményében.

A Gazdálkodó Családok Szövetségé
nyilatkozatot adott ki  a kamarai választásokról.

Az új Nemzeti Agrárkamara nem valóságosan alulról szerveződő köztestület, nem mi gazdák választottunk, delegáltunk képviselőket. Így az érdekképviseletünk nem valósul meg. Felülről szervezett köztestület nem fogja szolgálni a helyben élő gazdálkodó embereket, családokat, a közérdeket.

Elfogadhatatlan számunkra, hogy

• nem mi gazdák küldünk, delegálunk képviselőt,
• csak egy listára lehet szavazni,
• a jelöltek között olyanokat látunk, akikben nem bízunk meg, akik éppen ellentétes érdekeket képviselnek.

Ezek az emberek nem a mi érdekeinket fogják képviselni!
Ezek a módszerek, és az emberek semmibe vétele az „egypártrendszer” idejére emlékeztetnek.
Egyáltalán nem értünk egyet a Nemzeti Agrárkamara felülről való megszervezésével!

Elutasítjuk az egy listás választási formát, elutasítjuk a listán szereplő személyek többségét, ezért a kamarai választásokon TILTAKOZÁSUL nem veszünk részt, annak eredményét nem tekintjük legitimnek.

Lepsény, 2013. február 7.

Gazdálkodó Családok Szövetsége
Kapcsolat: gazdak2013.ti@gmail.com

Kapcsolódó anyagok:

Mégis, kinek a Kamarája?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás